Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Kακοκαιρία στη Δυτ. Ελλάδα- Βροχές και καταιγίδες-Έκλεισε τη νύχτα η Αντιρρίου -Ιωαννίνων

Από τη νύχτα πέφτει έντονη βροχή στην Πάτρα


Kακοκαιρία στη Δυτ. Ελλάδα- Βροχές και καταιγίδες-Έκλεισε τη νύχτα η Αντιρρίου -Ιωαννίνων Από τη νύχτα πέφτει έντονη βροχή στην Πάτρα

Το κακό του πρόσωπο δείχνει ο καιρός τις τελευταίες ώρες και η πρόγνωση των μετεορολόγων προβλέπει βροχές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους στα Δυτικά. Στην Πάτρα από τη νύχτα εκδηλώνεται έντονη βροχόπτωση, ενώ μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν στην Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία.
Συγκεκριμένα, λόγω της βρόχής και του μεγάλου όγκου λασπόνερων που συγκεντρώθηκαν, έκλεισε η ΕΟ Αντιρρίου -Ιωαννίνων, από τις 10.45 έως τις 12.45 χθες βράδυ. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο 260 χλμ της Εθνικής και γινόταν εκτροπή των οχημάτων μέσω του Ευηνοχωρίου.
Επίσης χθες βράδυ σημειώθηκαν πτώσεις 2 δέντρων στην ΝΕΟ Πατρών - Πύργου, στον Ηλειακό κάμπο, από τη Βάδρα μέχρι την Αμαλιάδα. Τα δέντρα κόπηκαν και απομακρύνθηκαν.
Επίσης, μεγάλα ύψη βροχής καταγράφονται το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στα πιο δυτικά και βόρεια τμήματα της Ηλείας. Το ύψος βροχής, όπως γράφει το ΗΛΕΙΑ LIVE, μέσα στις 9 πρώτες ώρες της ημέρας ξεπέρασετα 50 χιλιοστά στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Βαρθολομιό. Παράλληλα τα 40 χιλιοστά ξεπερνά το ύψος βροχόπτωσης στον Πύργο και το Κατάκολο.
Σήμερα Σάββατο περιμένουμε στην περιοχή της Ζακύνθου και κατά τόπους στις ακτές της Ηλείας βροχές και καταιγίδες, που στη Ζάκυνθο θα είναι πολύ ισχυρές. Δείξτε προσοχή στις παραπάνω περιοχές καθώς ήδη έχουν σημειωθεί μεγάλα ύψη βροχής και αναμένεται τις επόμενες ώρες περαιτέρω επιδείνωση.
Στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές του νομού, τα φαινόμενα είναι τοπικά και ασθενή.
Η πρόγνωση για σήμερα
Για το Σάββατο προβλέπονται τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Οι άνεμοι τοπικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ στα βόρεια πελάγη και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο 8 μποφόρ, ενώ αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας.Αναλυτικότερα:
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές θα είναι ισχυρά, από το βράδυ όμως στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 3 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου