Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ο "πόλεμος" των σκουπιδιών- Τα ΜΑΤ άνοιξαν τον ΧΥΤΑ Φυλής-Η Πάτρα "πνίγεται" στα απορρίμματα

Συνεχίζουν την απεργία ως την Πέμπτη οι εργαζόμενοι


Ο "πόλεμος" των σκουπιδιών- Τα ΜΑΤ άνοιξαν τον ΧΥΤΑ Φυλής-Η Πάτρα "πνίγεται" στα απορρίμματα Συνεχίζουν την απεργία ως την Πέμπτη οι εργαζόμενοι

Άνοιξε το πρωί της Κυριακής ο ΧΥΤΑ Φυλής με επέμβαση των ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα και πλέον τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα μπορούν να εναποθέτουν εκεί τα σκουπίδια.Στο ΧΥΤΑ βρίσκονταν περίπου 20 απεργοί, που είχαν κλείσει τις πύλες με μεγάλα κοντέινερ, γράφει το protothema.gr.Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο, σε πρωινή εκπομπή του MEGA, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν την απεργία τους ως την Πέμπτη.

Μάλιστα, ο Θ. Μπαλασόπουλος κατήγγειλε ότι οι ιδιωτικές εταιρείες εναπόθεσαν τα απορρίμματα κοντά στο γήπεδο Badminton, αλλά και στο Ελληνικό κοντά σε κατοικημένες περιοχές.Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Η προσφυγή θα συζητηθεί τη Δευτέρα, ωστόσο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ δίνει έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής για την προσφυγή του κ. Καμίνη.

Έντονο είναι την ίδια ώρα το πρόβλημα με τα απορρίμματα στην Πάτρα. 3.500 τόνοι έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους. Κεντρικά σημεία έχουν καταστεί απροσπέλαστα λόγω του όγκου των απορριμμάτων, η δυσοσμία είναι έντονη, ενώ η βροχή διεσκόρπισε απορρίμματα στους δρόμους. Οι εργαζόμενοι συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ γίνεται αποκομμιδή μόνο από σχολεία, ιδρύματα και λαϊκές αγορές.
 Ελευθερία Μακρυγένη


www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου