Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Πάτρα:Τα σήκωσαν όλα από τις τράπεζες οι καταθέτες

Έντονη κινητικότητα στις αναλήψεις καταθέσεων από χθες από το φόβο του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους


Πάτρα:Τα σήκωσαν όλα από τις τράπεζες οι καταθέτες   Έντονη κινητικότητα στις αναλήψεις καταθέσεων από χθες από το φόβο του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους

Το επικείμενο μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ακόμα και κατά 60% έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και στους τελευταίους Πατρινούς καταθέτες, οι οποίοι μέσα στο κλίμα πανικού φοβούνται ότι θα χάσουν τις οικονομίες τους. Τις τελευταίες ημέρες, όπου «φουντώνουν» τα σενάρια για το μεγάλο «κούρεμα» εκατοντάδες συμπολιτών σπεύδουν στα γκισέ των τραπεζών και στα ΑΤΜ για να πάρουν τα λεφτά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το φαινόμενο των μαζικών αναλήψεων έχει κορυφωθεί τις τελευταίες δυο ημέρες και οι αναλήψεις χρημάτων από τα τραπεζικά ιδρύματα από την Τράπεζα της Ελλάδας έχουν πυκνώσει. Και όλα αυτά παρά τις διαβεβαιώσεις των τραπεζικών στελεχών ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να χαθούν οι καταθέσεις.
Φυσικά, αυτοί που σπεύδουν να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, δεν είναι οι μεγαλοκαταθέτες, οι οποίοι ήδη έχουν φροντίσει να «φυγαδεύσουν» τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό. Πρόκειται για ανθρώπους του καθημερινού μόχθου που φοβούνται ότι οι οικονομίες μιας ζωής θα εξανεμιστούν. Για το λόγο αυτό προτιμούν να τα…κρύψουν κάτω από το στρώμα.
Από την αρχή του χρόνου 26 δισ. ευρώ "έφυγαν" από τις τράπεζες. Σύμφωνα με έκθεση της τρόικας, μέσα σε 45 μέρες (Σεπτέμβριος - 15 Οκτωβρίου) 5 δισ. ευρώ ήταν οι εκροές από καταθετικούς λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Οι Έλληνες τραπεζίτες, πάντως, διαβεβαιώνουν ότι ουδένα κίνδυνο διατρέχουν οι καταθέσεις.


www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου