Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Και νέα ηχηρά "λουκέτα" στην Πάτρα - Κατέβασε ρολά η Τoyota, έκλεισε η έκθεση της Mercedes

Η οικονομική κρίση γονατίζει επιχειρήσεις ετών


Φωτ. αρχείου Φωτ. αρχείου

Συνεχίζονται οι απώλειες στην Πατρινή αγορά, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, με θύματα επιχειρήσεις που επί χρόνια είχαν σημαντική θέση στην τοπική επιχειρηματικότητα. Τελευταίο ηχηρό παράδειγμα είναι η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Toyota στην Εθνική Οδό (η Toyota- Παρασκευόπουλος, όπως ήταν γνωστή) που κατέβασε ρολά.
Στο κλείσιμο προχώρησε και η έκθεση αυτοκινήτων της Mercedes επίσης στην Εθνική Οδό που ενημερώνει τους πελάτες με πινακίδα ότι μπορούν να εξυπηρετούνται από το κατάστημα του Ρίου. Η συγκεκριμένη Έκθεση λειτουργούσε με ευθύνη της εταιρείας ΕΚΚΑ.
Η περιοχή στην έξοδο της Πάτρας, βιώνει έντονα την κρίση με πολλά καταστήματα να κατεβάζουν ρολά και τα «ενοικιάζεται» να μένουν επί μήνες στις τζαμαρίες των περιζήτητων κάποτε αντιπροσωπειών.
Η οικονομική κρίση έχει «γονατίσει» πολλές μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων τον τελευταίο χρόνο, με τα καταστήματά τους στην Πάτρα, να κατεβάζουν ρολά το ένα μετά το άλλο. Εκτός από το βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης» της πλατείας Γεωργίου που οδηγείται στο λουκέτο, μέσα στους τελευταίους μήνες έχουν αποχωρήσει από την αγορά της Πάτρας το κατάστημα κρυστάλλινων ειδών Kosta Boda, που έχει γράψει ιστορία διακοσμώντας εκατοντάδες σπίτια πατρινών και όχι μόνο, το κατάστημα υποδημάτων Xaris Kazakos της Μαιζώνος, το κατάστημα αντικών ειδών Glou, ενώ ακολουθώντας την πανελλαδική πορεία τους τα καταστήματα .Lak Timberland και Nautical έκλεισαν και στην Πάτρα.
Ακόμη όμως και καταστήματα τροφίμων όπως ο «ΑΒ Βασιλόπουλος» της Ηρώων Πολυτεχνείου (ήταν συνεργαζόμενο και όχι μέλος της αλυσίδας) μέσα στο καλοκαίρι αποχαιρέτησε τους πελάτες του.



www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου