Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Δραματικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες- Υπό κηδεμονία η Ελλάδα- Έρχονται μόνιμα οι ¨κηδεμόνες"

Τα επόμενα χρόνια δεν θα μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις αν δεν δώσουν σήμα οι τεχνοκράτες της τρόικας


Δραματικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες- Υπό κηδεμονία  η Ελλάδα- Έρχονται μόνιμα  οι ¨κηδεμόνες"   Τα επόμενα χρόνια δεν θα μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις αν δεν δώσουν σήμα οι τεχνοκράτες της τρόικας

Σε καθεστώς κηδεμονίας, φαίνεται πως μπαίνει η Ελλάδα καθώς, όπως έχει διαρρεύσει, στο προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής προβλέπεται ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος πέρα των γνωστών τριμηνιαίων αξιολογήσεων της τρόικας.  Δηλαδή προγραμματίζεται μόνιμη εγκατάσταση  επιτροπείας από ειδικούς τεχνοκράτες  στην Ελλάδα, απο τους οποίους θα περνάει κάθε απόφαση της κυβέρνησης.
Αν λάβει έγκριση έχει καλώς...Αλλιώς...
Η Άγκελα Μέρκελ άλλωστε είπε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να ρυθμιστούν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στη Σύνοδο. "Υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να ρυθμιστούν και πολλές διαπραγματεύσεις για να γίνουν. Επομένως η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμη", είπε και υπογράμμισε ότι θεωρεί "επιθυμητή τη μόνιμη εποπτεία στην Ελλάδα".

Αναφορικά με το ύψος του "κουρέματος" είπε ότι είναι απαραίτητη η μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένο ποσοστό, μολονότι άπαντες γνωρίζουν ότι το Βερολίνο έχει στυλώσει τα πόδια στο 60%, την ώρα που οι τραπεζίτες διαμηνύουν ότι συμβιβάζονται στο 40%. Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ παραμένει σταθερό στη θέση του για απομείωση στο 60%

Η Σύνοδος Κορυφής θα καθορίσει την συνολική κατεύθυνση και όχι τις λεπτομέρειες, τόνισε λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου ο πρόεδρος του Eurogroup «κουρεύοντας» τις προσδοκίες για οριστική και ολοκληρωμένη απάντηση στην κρίση χρέους το βράδυ της Τετάρτης και αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο θα παραπεμφθεί σε επόμενες συνόδους.

«Είμαστε όλο και πιο κοντά στην αλήθεια. Χωρίς αμφιβολία δεν θα τα διατυπώσουμε όλα με τις πιο μικρές λεπτομέρειες, αλλά η συνολική κατεύθυνση πρέπει να αποφασιστεί» είπε ο Γιούνκερ κινούμενος στην γραμμή Μέρκελ, που επίσης φρόντισε να κατεβάσει τον πήχυ των προσδοκιών για τη σημερινή Σύνοδο.

www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου