Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Συνέχεια στο θέμα που προέκυψε χθες με την διακοπή ηλεκτροδότησης στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο χείμαρρο Σκα, δόθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία του πρακτορείου της ΔΕΗ στη Ναύπακτο, εκεί όπου συγκεντρώθηκαν από νωρίς οι αθίγγανοι ζητώντας από τον προϊστάμενο να δώσει εντολή για την ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών. Μάλιστα στο πλευρό των αθιγγάνων βρέθηκαν μέλη της γραμματείας του ΠΑΜΕ Ναυπάκτου, ενώ στη ΔΕΗ βρέθηκε και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου Θωμάς Γρηγορίου και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Μένιος Χάρος.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε στο γραφείου του προϊσταμένου οι εκπρόσωποι των φορέων και των αθιγγάνων ζήτησαν να βρεθεί η χρυσή τομή έτσι ώστε να μην επιβληθεί το πρόστιμο των 4000 χιλιάδων ευρώ σε κάθε νοικοκυριό που έκλεβε ρεύμα και να γίνει η επανασύνδεση.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως όντως υπήρχε φαινόμενο ρευματοκλοπής από τρία σημεία και όπως τόνισε ο προϊστάμενος στους παρευρισκόμενους έπρεπε να αποκαταστήσει την ανομία που υπήρχε. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου υπογράμμισε πως θα υπάρξει μια συνάντηση με τον δήμαρχο Ναυπακτίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο δήμος μπορεί να βοηθήσει στο να βρεθεί λύση.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ σημείωσαν πως θα πρέπει άμεσα να δοθεί λύση για τους ανθρώπους αυτούς και ο δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του, ενώ χαρακτήρισαν ανάλγητο τον προϊστάμενο της ΔΕΗ Ναυπάκτου.

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ναυπακτίας Μένιος Χάρος τόνισε πως θα αναμένει την συνάντηση που θα υπάρξει στο δημαρχείο Ναυπακτίας και υπογράμμισε πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη από το ρεύμα.

Σε δική του τοποθέτηση ο προϊστάμενος της ΔΕΗ στη Ναύπακτο Δημήτρης Λόης τόνισε στην κάμερα του λεπάντο ότι εδώ και αρκετό καιρό είχε γίνει γνωστό το φαινόμενο της ρευματοκλοπής και η επιχείρηση προχώρησε στην απομάκρυνση των καλωδίων από το δίκτυό της.

Αν δεν πληρωθεί το πρόστιμο των 4000 χιλιάδων ευρώ δεν θα συνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΗ τόνισε ο κ. Λόης σημειώνοντας πως δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό αφού όπως υπογράμμισε η ΔΕΗ είναι επιχείρηση και δεν κάνει κοινωνική πολιτική. 
 
 
www.lepanto-rtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου