Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΚΤΕΛ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στη Ναύπακτο με την έκδοση και της οικοδομικής άδειας από πλευράς ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυπακτία». Ωστόσο, υπάρχει μια λεπτομέρεια που δημιουργεί εμπόδια και όταν γίνεται λόγος για «λεπτομέρεια» αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την άτυπη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το κράτος και έχει ως αποτέλεσμα διάφοροι φορείς να οφείλουν στο ΚΤΕΛ το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2,4 εκ ευρώ.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Κοτρώνης, σημειώνει πως «το πρώτο πράγμα που θα κάνει το ΚΤΕΛ, μόλις έρθουν κάποια απ’ αυτά τα χρήματα, είναι να ξεκινήσει την ανέγερση νέου σταθμού υπεραστικών λεωφορείων», τονίζοντας παράλληλα πως πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να αλλάξει η σημερινή τραγική εικόνα στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτρώνη, το ύψος της επένδυσης για το νέο σταθμό αναμένεται να αγγίξει τα 350.000 ευρώ και να περιλαμβάνει σταθμό με πλήρως στεγασμένο parking λεωφορείων και πρατήριο υγρών καυσίμων.«Ήδη έχουμε πληρώσει 25.000 ευρώ για την έκδοση της οικοδομικής άδειας» δήλωσε ο κ. Κοτρώνης, «και δυστυχώς αν το κράτος δεν μας δώσει κάποια απ’ τα χρωστούμενα τα χέρια μας είναι δεμένα».

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί, ότι προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ οι δήμοι οφείλουν από το Πρόγραμμα ΣΥΝΚοινωνία 400.000 ευρώ, το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας για τα ΑΜΕΑ, οφείλουν 220.000 ευρώ, από τη μεταφορά μαθητών 650.000 ευρώ, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οφείλει 200.000 ευρώ, ενώ η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση οφείλει ακόμη στο ΚΤΕΛ 50.000 ευρώ.

Από τα παραπάνω στοιχεία καθίσταται σαφές ότι αν είχαν εξοφληθεί έστω και μέρος τους, ο νέος σταθμός στη Ναύπακτο θα υπήρχε ήδη, καθώς το οικόπεδο στο Λυγιά έχει αγοραστεί απ’ το ΚΤΕΛ εδώ και δύο περίπου χρόνια, ενώ κατά ώρας χρησιμοποιείται μόνο για στάθμευση και φύλαξη των οχημάτων.

Όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυπακτία», η ανέγερση ενός νέου σταθμού, εκτός από την σαφή αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών θα έδινε και μια σημαντική ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης καθώς η παρουσία του ΚΤΕΛ στην καρδιά της πόλης δημιουργεί καθημερινά «εμφράγματα». 
 
 
www.lepanto-rtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου