Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Πάτρα:Εγκλωβισμένα φορτηγά-Σοβαρές ελλείψεις στα νησιά του Ιονίου από την απεργία της ΠΝΟ

Αναβρασμός και στο Ρίο Αντίρριο


φωτό αρχείου φωτό αρχείου

Δεκάδες φορτηγά με ευπαθή και άλλα προϊόντα, αλλά  και βασικά ειδή πρώτης ανάγκης είναι εγκλωβισμένα σύμφωνα με πληροφορίες, στο λιμάνι της Κυλλήνης ενώ η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε αυτό της Πάτρας . Μάλιστα στην πόλη τα φορτηγά βρίσκονται αραγμένα, τόσο σε εγκαταστάσεις του νέου λιμανιού, όσο και σε χώρους του παλαιού.
Έμποροι και επιχειρηματίες των νησιών της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς , κάνουν λόγο για τεράστια προβλήματα που θα δημιουργηθούν, σε περίπτωση που η απεργία συνεχιστεί και μετά την Τρίτη, αφού οι ελλείψεις πλέον θα είναι μεγάλες, κυρίως σε τρόφιμα, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Ελλείψεις  έχουν αρχίσει να παρατηρούνται σε καύσιμα και επαγγελματικές τροφοδοσίες, αλλά και στις υπηρεσίες ταχυδρομείου και το ΚΤΕΛ.
Αναβρασμός επικρατεί και στο πορθμείο Ρίου Αντιρρίου, καθώς παρά το γεγονός ότι μετά την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση κάποια πορθμεία στην Ελλάδα άνοιξαν, εν  τούτοις στο Ρίο   η απεργία συνεχίζεται και όπως μας καταγγέλλουν εργαζόμενοι στα φερρυ της γραμμής,  αυτό έγινε μετά από πίεση του ΠΑΜΕ και με την ανοχή της τοπικής ΠΝΟ,   που την Παρασκευή εμφανίστηκε στις προβλήτες και απέτρεψε την επανέναρξη των δρομολογίων.
Οι εργαζόμενοι στην γραμμή φοβούνται πως το χτύπημα για αυτούς θα είναι σοβαρό και πιθανώς να κοστίσει την δουλειά τους,  αφού στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, με την στάση τους στρέφουν τον κόσμο να περάσει από την γέφυρα πληρώνοντας ακριβά διόδια, κάτι που θα το βρουν μπροστά τους, όπως οι ίδιοι μας επισημαίνουν.


www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου