Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Κατεβάζει ρολά η χώρα- Συγκεντρώσεις και πορείες και στην Πάτρα

Ολικό μπλακ άουτ στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα αύριο και μεθαύριο


Κατεβάζει ρολά η χώρα- Συγκεντρώσεις και πορείες και στην Πάτρα Ολικό μπλακ άουτ στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέ αύριο και μεθαύριο

Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη το απεργιακό μπαράζ των εργαζομένων που θα κορυφωθεί αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη με την 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εν όψει της ψήφισης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Οι κινητοποιήσεις του τριημέρου αποτελούν την ύστατη προσπάθεια των εργαζομένων να περισώσουν ό,τι μπορούν από την επίθεση άγριας λιτότητας και κατεδάφισης της εργατικής νομοθεσίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατ' εντολή της τρόικας.
Σήμερα Τρίτη, στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δημοσιογράφοι με 24ωρη απεργία (στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο thebest.gr), ενώ συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει η ΠΝΟ, οι εφοριακοί, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, οι δικηγόροι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι υπάλληλοι της ΑΤΕ και οι γιατροί του ΙΚΑ.
Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πατρέων έχουν προγραμματίσει και για σήμερα αποκλεισμό του Δημαρχείου της Πάτρας, ενώ το ΠΑΜΕ έχει ανακοινώσει κατάληψη στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.
Απεργία ξεκινούν και οι υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης και οι μηχανικοί του Δημοσίου.
Από σήμερα Τρίτη έως την Πέμπτη η χώρα θα μείνει χωρίς τρένα και η Αθήνα χωρίς Προαστιακό λόγω της τριήμερης απεργίας που προκήρυξαν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, λεωφορεία, ταξί, τρόλεϊ, τραμ, ο Ηλεκτρικός και το Μετρό (εκτός του τμήματος Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο) αναμένεται να κινηθούν κανονικά.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν την Τρίτη με 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
Συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζουν οι απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εκπαιδευτικοί και οι δημοσιογράφοι.
Ολικό μπλακ άουτ τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα σημειωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που ξεκινούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Την Πέμπτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.
Στην Πάτρα, αύριο Τετάρτη, το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Όλγας, ενώ στις 11:00 έχει τη δική του συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου. Το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση και την Πέμπτη στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.
Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη κλειστά θα είναι -μεταξύ άλλων- τα βενζινάδικα, οι τράπεζες, τα εμπορικά καταστήματα και τα αρτοποιία.
Με στάσεις εργασίας αναμένεται, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των πολιτών στις συγκεντρώσεις.
Τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα, την Τετάρτη και Πέμπτη
Κατά την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη και Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην κινητοποίηση, αλλά και διευκολύνοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις και τις πορείες.
Το μετρό τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας ως 9.00 το πρωί. Κανονικά θα κυκλοφορούν όμως οι συρμοί από τις 9.00 και μετά.
Στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 10.00 το πρωί και από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί.
Oι εργαζόμενοι στο τραμ την Τετάρτη θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί και από τις 8.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί.
Τα τρόλεϊ και τις δύο ημέρες δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.
Στα λεωφορεία οι αποφάσεις πρόκειται να οριστικοποιηθούν την Τρίτη.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη απεργούν επίσης οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις.

www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου