Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

«Η Ευρώπη κατευθύνεται ολοταχώς προς μια ενιαία οικονομική κυβέρνηση» εκτιμά ο πρωθυπουργός της Γαλλίας



Η Ευρώπη κατευθύνεται «αποφασιστικά προς μία οικονομική κυβέρνηση της ευρωζώνης μετά τη σοβαρότερη κρίση χρέους στην ιστορία της που αποκάλυψε τα κενά της νομισματικής μας ένωσης», δήλωσε σήμερα στη Σεούλ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, στη διάρκεια ομιλίας του στο γαλλο-κορεατικό εμπορικό επιμελητήριο και λίγο πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Κυριακής στις Βρυξέλλες.

Ο Φιγιόν θεωρεί "αποφασιστικής σημασίας" την ευρωπαϊκή σύνοδο των Βρυξελλών γιατί σε αυτή μπορεί να συζητηθεί το πλαίσιο μίας οικονομικής κυβέρνησης της Ευρωζώνης, προς την οποία ο ίδιος θεωρεί ότι η Ευρώπη κατευθύνεται αποφασιστικά ως τον μόνο δρόμο για να αντιμετωπίσει την νέα πρόκληση της κρίσης.


Σημειώνεται, ωστόσο, πως Γαλλία και Γερμανία δήλωσαν χθες ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία κατά τη σύνοδο κορυφής της Κυριακής για μία συνολική λύση της κρίσης χρέους με αποτέλεσμα να ανακοινώσουν τη σύγκληση και νέας συνόδου κορυφής την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου.

"Σήμερα, η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μία νέα πρόκληση. Όπως και κατά το παρελθόν, θα ξεπεράσει τις δοκιμασίες και θα βγει ενισχυμένη. Σάς καλώ να έχετε εμπιστοσύνη στην Ευρώπη", τόνισε με έμφαση ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου