Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΣΟΚ! Νεκρός 53χρονος διαδηλωτής - Υπέστη κολπική μαρμαρυγή από την εισπνοή δακρυγόνων

Κορυφώνονται οι κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες


ΣΟΚ! Νεκρός 53χρονος διαδηλωτής - Υπέστη κολπική μαρμαρυγή από την εισπνοή δακρυγόνων  Κορυφώνονται οι κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες

19.58 Ο 53χρονος Δημήτρης Κοτσαρίδης, γραμματέας παραρτήματος συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα, φέρεται να διεκομίσθη στον Ευαγγελισμό με κολπική μαρμαρυγή και τελικά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε. Ο νεκρός δεν έφερε τραύματα αλλά εκτιμάται ότι εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα χημικών.
19.35 Διατάχθηκε Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του 53χρονου. Στο μεταξύ συνεχίζονται τα επεισόδια στην Αμαλίας καθώς κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβα μολότοφ στο γκαράζ της Βουλής, ενώ φωτιά ξέσπασε και σε κατάστημα στην Καπνικαρέα.

18.40 O 53χρονος ο άνδρας που έχασε τη ζωή του, έτρεχε για να γλιτώσει από τον πετροπόλεμο και τα χημικά με αποτέλεσμα να αισθανθεί αδιαθεσία και να διακομιστεί στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο 53χρονος άνδρας έφθασε στο νοσοκομείο χωρίς σφυγούς και αναπνοή, με μυδρίαση και ισολεκτρική γραμμή στο καρδιογράφημα.
Το προσωπικό του νοσοκομείου προσπαθούσε για περίπου 50 λεπτά να τον επαναφέρει στη ζωή, αλλά μάταια.

18.24 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρονται από τον Ευαγγελισμό νεκρός είναι ο 53χρονος συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και οικοδόμος στο επάγγελμα, Δημήτρης Κοτσαρίδης. Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι ο θάνατος του 53χρονου δεν επήλθε ως αποτέλεσμα χτυπημάτων ή κακώσεων, αλλά ότι ο διαδηλωτής υπέστη ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος. Παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Όπως μεταδίδεται, ο άτυχος άνδρας αισθάνθηκε δυσφορία από τη ρίψη χημικών στο Σύνταγμα και μεταφέρθηκε αρχικά στο Ζάππειο, όπου έγιναν προσπάθειες να τον συνεφέρουν. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον σώσουν, εξέπνευσε από ανακοπή καρδιάς. Άλλες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας είχε δεχτεί πέτρα στο κεφάλι. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο 53χρονος ήταν αναπληρωτής γραμματέας συνδικάτου οικοδόμων του ΠΑΜΕ στον Βύρωνα, ενώ ανήκε και στην ομάδα περιφρούρησης του Μετώπου, που παρατάχθηκε το πρωί έξω από τη Βουλή.
17.43 Πριν απο λίγο 53χρονος διαδηλωτής που είχε τραυματιστεί απο πέτρα στο κεφάλι, κατέληξε πιθανόν απο ανακοπή καρδιάς στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου είχε διακομιστεί. Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί επισήμως αν εξέπνευσε συνεπεία προβλήματος με την καρδιά του ή αν ο θάνατός του οφείλεται στα χτυπήματα που δέχθηκε. Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για το αν ο 53χρονος είναι συνδικαλιστής της ΔΕΗ ή οικοδόμος.
17.34 Νέα επεισόδια σημαδεύουν το εντυπωσιακό σε όγκο απεργιακό συλλαλητήριο της Πέμπτης. Στην πλατεία Συντάγματος εκτυλίχθηκαν πρωτοφανούς σκληρότητας σκηνές, με ομάδα αναρχικών να επιτίθεται στα μέλη του ΠΑΜΕ με πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ, οι οποίες έπεσαν μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος! Πληροφορίες από το σημείο των επεισοδίων κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο εν λόγω νοσοκομείο, Ηλία Σιώρα, οι τραυματίες είναι 30-40, οι περισσότεροι εκ των οποίων φέρουν εγκαύματα, ενώ ένας εξ αυτών υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία. Πληροφορίες για έναν διαδηλωτή κλινικά νεκρό, δεν επιβεβαιώνονται.
17.11 Συντονισμένη επιχείρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ έγινε πριν από λίγο στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα ο κύριος όγκος των διαδηλωτών να υποχωρήσει προς την Ερμού και την Μητροπόλεως. Οι κουκουλοφόροι απάντησαν με πέτρες και μολότοφ.
16.28 Δεκάδες είναι οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο Σύνταγμα. Ένας από αυτούς φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, λόγω πτώσης από ύψος και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Το ΕΚΑΒ καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να καταφέρει να παραλάβει όλους τους τραυματίες προκειμένου να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
15.32 Επεισόδια ανάμεσα σε αναρχικούς και μέλη του ΠΑΜΕ σημειώνονται αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή. Στην οδό Β.Γεωργίου ομάδες αναρχικών έχουν σπάσει την ανθρώπινη αλυσίδα που έχει σχηματίσει το ΠΑΜΕ, ενώ δεν δίστασαν να ρίξουν ακόμη και βόμβα μολότοφ μέσα στο πλήθος. Την ίδια στιγμή, έξω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη πετούν πέτρες προς κάθε κατεύθυνση, με την αστυνομία να μην παίρνει μέχρι στιγμής θέση στα γεγονότα. Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.
15.15 Σύμφωνα με πληροφορίες διαδηλωτής διακομίστηκε πριν λίγο στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις πέφτοντας απο ύψος στην πλατεία Συντάγματος. Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και κουκουλοφόρους συνεχίζονται στα γύρω στενά.
15.00 Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε πριν απο λίγο η πλατεία Συντάγματος όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιχείρησε να διασπάσει τον κλοιό περιφρούρησης του ΠΑΜΕ.
Απροσπέλαστο για τα οχήματα είναι το κέντρο της Αθήνας καθώς ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα καθώς προγραμματίζει περικύκλωση της Βουλής. Στη Βασ. Σοφίας, έχει στηθεί σιδερένιος φράχτης από τα ξημερώματα της Πέμπτης, εν όψει της νέας συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 11:00, αυτή τη φορά στο Σύνταγμα.
Από νωρίς το πρωί έχει αρχίσει και συγκεντρώνεται κόσμος στο Σύνταγμα. Και όλα αυτά μετά τη μεγαλειώδη χθεσινή συγκέντρωση που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.
Στο μεταξύ, σε μία μάχη χωρίς αύριο εξελίσσεται η σημερινή κατ’ άρθρο ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή, με κύριο θέμα το άρθρο 37 για τις κλαδικές συμβάσεις. Πολλοί βουλευτές σε κατ' ιδίαν συζητήσεις εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι και στον «πονοκέφαλο» της κυρίας Λούκας Κατσέλη προστέθηκε αρχικά και αυτός της κυρίας Βάσως Παπανδρέου η οποία όμως, τελικά, κατά την ομιλία της στη Βουλή, παρά το ότι διαμήνυσε ότι προβληματίζεται για την πορεία της χώρας, έκανε σαφές ότι θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. Νωρίτερα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Δεν θέλησε να αποκαλύψει τις αποφάσεις της η Λούκα Κατσέλη η οποία συναντήθηκε επίσης με τον κ. Παπανδρέου.
Στο μεταξύ ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα το προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου έχει ζητήσει να μιλήσει με την κ. Μερκελ και τον κ. Ζαρκοζί (όχι απλώς για να του ευχηθεί «να σας ζήσει» για το μωρό που έφερε χθες το βράδυ στο κόσμο η Καρλα Μπρουνι) αλλά κυρίως για να ζητήσει ενημέρωση για τα όσα έγιναν χθες στην μινι Σύνοδο Κορυφής στη Φρανκφούρτη.

www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου