Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Απεργιακό τσουνάμι


Απεργιακό τσουνάμι




Συντονιστείτε στο web zougla radio

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων θα σημειωθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, σε Δημόσιο, εφορίες, ΔΕΚΟ, εφορίες, τελωνεία, διυλιστήρια, νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, εκπαίδευση, καθώς το ποτήρι της οργής ξεχείλισε για εκατομμύρια εργαζομένους, λόγω των νέων σκληρών μέτρων.

Από σήμερα ξεκινούν δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά των νέων ρυθμίσεων για τις εργασιακές σχέσεις, του μέτρου της εφεδρείας και των μισθολογικών περικοπών, με αποκορύφωμα την 48ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη στο δημόσιο τομέα και την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου.

Την ώρα που η τρόικα απαιτεί νέα μέτρα, 6 δις ευρώ, περαιτέρω περικοπές στο δημόσιο, «ψαλίδι» στα ειδικά μισθολόγια και μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η επίλυση του ελληνικού σταυρόλεξου μοιάζει αδύνατη, με τον γαλλογερμανικό άξονα να δίνει παράταση στην αγωνία και την κυβέρνηση να βρίσκεται πλέον απέναντι σε έναν γόρδιο δεσμό, στον οποίο περιπλέκονται η οποιαδήποτε «λύση» κυοφορείται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την κρίση του χρέους και οι επιπτώσεις της στο πεδίο της εθνικής κυριαρχίας.

Εν μέσω σεναρίων όσον αφορά την ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας, ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με πέντε υπουργούς. Τον Ανδρ.Λοβέρδο, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Κ.Σκανδαλίδη, τον Χ.Καστανίδη και τον Γ.Ραγκούση.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα συζητήσει μαζί τους για θέματα αρμοδιότητάς τους, στο πλαίσιο της παρακολούθησης και υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος, και θα ενημερωθεί εάν τα υπουργεία κινούνται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα. Ωστόσο, το «μενού» των επαφών του Γ. Παπανδρέου θα έχει και πολιτικό ενδιαφέρον, αφού ο πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει με τα κυβερνητικά στελέχη για τις πολιτικές εξελίξεις.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις

Την ίδια ώρα συνδικάτα και εργαζόμενοι, με πρωταγωνιστές τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας, με πολλά ακόμη εργατικά σωματεία να μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων.

Αυτήν την ώρα, υπάλληλοι έχουν αποκλείσει το κεντρικό κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Σταδίου, το παράρτημα του Υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Ευαγγελιστρίας, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασ.Σοφίας, το Γενικό Λογιστήριο του κράτους στην Πανεπιστημίου, καθώς και παράρτημα του Γενικού Λογιστηρίου στην πλ. Κάνιγγος.

Σε κατάληψη των γραφείων της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, επί της οδού Τσιμισκή, προχώρησαν από τις 6:00 το πρωί οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, αλλά και για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Η κινητοποίηση θα λήξει στις 14:30 το μεσημέρι.

Κατάληψη και αποκλεισμό των γραφείων της 3ης και 4ης ΥΠΕ πραγματοποιούν από τις 7.30 το πρωί εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ενιαίο μισθολόγιο, την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και την τετράμηνη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων.

Στάση εργασίας από τις 11:30 έως το τέλος της βάρδιας πραγματοποιεί η ΠΟΕ - ΟΤΑ και στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη.

Στις 12:00 δάσκαλοι και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος.

Το μαρτύριο της σταγόνας


Σε απεργία διαρκείας προχωρά από σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία (ΠΟΕΠΔΧΒ), προκαλώντας ανησυχία στους οδηγούς Ι.Χ. που έχουν σπεύσει από νωρίς στα βενζινάδικα για να προμηθευτούν καύσιμα. Σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, τα αποθέματα θα κρατήσουν για περίπου τρεις ημέρες, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί οι πρώτες ουρές.

Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης Σ. Κομνηνό για τα τρέχοντα θέματα της αγοράς, στην οποία αναμένεται να εξεταστεί και η κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της απεργίας.


(Ουρά αυτοκινήτων έξω από πρατήριο) (Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011)

«Χιονοστιβάδα» κινητοποιήσεων

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί και την Πέμπτη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που έχει προγραμματιστεί για τη 13:00 μμ στα Προπύλαια.

Νοσοκομεία

Την Πέμπτη σε στάση εργασίας 11:00 πμ-15:00 μμ προχωρά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), η οποία θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 11:30 πμ στο Υπουργείο Υγείας και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.


ΜΜΜ


Νέες συνεδριάσεις για τον καθορισμό της περαιτέρω στάσης τους θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.

ΟΣΥΠΑ

Με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις προειδοποιεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις πτήσεις.

Λιμενεργάτες

Δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ συνεδριάζουν σήμερα, προκειμένου να καθορίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων τους.

Απεργούν σήμερα και αύριο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ για την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας.

Και η Π.Ο.Ε.-Υ.ΕΘ.Α. αποφάσισε στάση εργασίας την Παρασκευή από τις 7:00 πμ - 10:00 πμ και συγκέντρωση στην κεντρική πύλη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Δικηγόροι

Πενθήμερη αποχή από 13 έως και 19 Οκτωβρίου προειδοποιούν ότι θα πραγματοποιήσουν από την Πέμπτη και οι δικηγόροι όλης της χώρας εάν δεν υπάρξει δέσμευση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, πως δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους.

Πανϋπαλληλικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο στις 11:00 το πρωί στο Σύνταγμα.

Τελωνεία-εφορίες

Κλειστές θα παραμείνουν, την επόμενη εβδομάδα, οι εφορίες και τα τελωνεία λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ έχουν προγραμματίσει δύο κυλιόμενες 48ωρες απεργίες από τις 17 έως και τις 20 Οκτωβρίου, ενώ οι Τελωνειακοί θα πραγματοποιήσουν τρεις κυλιόμενες 48ωρες απεργίες από τις 18 έως και τις 23/10.

ΟΤΟΕ

Σαρανταοκτάωρη απεργία στις 18 και 19 Οκτωβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ.


ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την γενική πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 


www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου