Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο- θηλιά- Ψήφισαν άπαντες του ΠΑΣΟΚ

Σε σύνολο 295 βουλευτών, «ναι» ψήφισαν 154 και «όχι» 141.


Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο- θηλιά- Ψήφισαν άπαντες του ΠΑΣΟΚ  Σε σύνολο 295 βουλευτών, «ναι» ψήφισαν 154 και «όχι» 141.

Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν,ΚΚΕ και ΛΑΟΣ. Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε και από τους 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Σε σύνολο 295 βουλευτών, «ναι» ψήφισαν 154 και «όχι» 141.
Αύριο το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί επί των άρθρων ώστε να γίνει νόμος του κράτους. Επίμαχο άρθρο είναι το 37, που αποδυναμώνει τις κλαδικές συμβάσεις. Ήδη η πρώην υπουργός και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Λούκα Κατσέλη το έχει καταψηφίσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, εκφράζοντας την ελπίδα να γίνουν αλλαγές ώστε να μπορέσει το ψηφίσει στην Ολομέλεια.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Μίμη Ανδρουλάκη ο οποίος όταν κλήθηκε από το προεδρείο να ψηφίσει ζήτησε το λόγο με αποτέλεσμα όλοι να θεωρήσουν ότι θα διαχωρίσει την θέση του από την κομματική γραμμή. Τελικά  κατάφερε να δηλώσει «ψηφίζω ναι ως «ναι» ύστατης ελπίδας».
Ο κ. Βενιζέλος, χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους για να περιγράψει την κρισιμότητα των στιγμών και κατ' επέκταση για να αφυπνίσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εν όψει της ψηφοφορίας, εξήγησε ότι: «Η στιγμή είναι τώρα! Πρέπει να απαντήσουμε στο κάλεσμα της στιγμής για τη σωτηρία της πατρίδας μας. Αυτό σημαίνει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τίποτε λιγότερο».

Μιλώντας στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι χωρίς την εφαρμογή των μέτρων του πολυνομοσχεδίου δεν κλείνει ο προϋπολογισμός του 2011 και δεν μπορεί να υλοποιηθεί αυτός του 2012 και παρατήρησε ότι «κάθε κεφάλαιο του πολυνομοσχεδίου φέρνει μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες θα απαιτούσαν ένα χρόνο κοινοβουλευτικού διαλόγου και καμιά δεκαριά χρόνια διαλόγου με την κοινωνία».

Χαρακτήρισε την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ «Σίσυφο, που κουβαλάει στις πλάτες της όλα τα λάθη του παρελθόντος» και απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση είπε ότι «κάποιοι νομίζουν ότι, επειδή υπάρχει αποφασισμένη κυβέρνηση και ΚΟ, μπορούν αζημίως να παρουσιάζονται ως δημαγωγοί, να υπόσχονται στους πάντες τα πάντα...».
«Το δράμα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, «είναι ότι πρέπει να πείσουμε ότι αυτές οι δύσκολες καταστάσεις είναι αναγκαίες για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία».

«Πρέπει να πουμε στο λαό την αλήθεια που του κρύψαμε. Η αλήθεια δεν είναι απλά επαναστατική, εείναι όρος επιβίωσης» εξήγησε και δήλωσε ότι χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο «με  νέους και αξιόπιστους εταίρους... ΜΜΕ, δικαστική εξουσία, πρόσωπα επιρροής, συνδικαλιστές, ακαδημαϊκοί πρέπει να πούμε όλοι μαζί τη νέα εθνική αφήγηση υπό συνθήκες εξαιρετικής δυσκολίας».


www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου