Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Πάγκαλος: "Συνεχίζω να είμαι αντιπρόεδρος παρά τη συνολική εκτίμηση περί του αντιθέτου"

«Δεν έχω τη δυνατότητα βάσει του Συντάγματος να απολύω υπουργούς»



«Δεν έχω τη δυνατότητα βάσει του Συντάγματος να κρίνω υπουργούς ή να απολύω τους υπουργούς όπως μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός. Ως αντιπρόεδρος μπορώ μόνο δια της πειθούς να επιτύχω μια καλή συνεργασία για την απεμπλοκή επενδύσεων και αν δεν καταφέρω να πείσω, το τίμημα είναι ότι δεν θα προχωρήσει και η επένδυση».
Αυτό σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στην ημερίδα που διοργανώνει η Αντιπροεδρία μαζί με το Invest In Greece, με θέμα "Επενδύσεις στην Ελλάδα. Ξεπερνώντας τα εμπόδια".
«Συνεχίζω να είμαι αντιπρόεδρος παρά τη συνολική εκτίμηση περί του αντιθέτου, διότι συμβαίνει το μαγικό να μου συμβαίνει το αντίθετο από ό,τι λέει και γράφει ο Τύπος και θα συνεχίσω να ασχολούμαι με το Γραφείο για τη διευκόλυνση και την απεμπλοκή επενδύσεων, που έχει συσταθεί στην Αντιπροεδρία» είπε ο κ. Πάγκαλος, σημειώνοντας ότι σε μια ευνομούμενη κοινωνία με καλές γραφειοκρατικές και διοικητικές παραδόσεις δεν θα υπήρχε αυτό το Γραφείο, και ανέφερε ότι ήδη έχουν ξεμπλοκαριστεί επενδύσεις ύψους 15 δισ. ευρώ.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα των επενδύσεων να μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κατάσταση ''μη απάντηση'' από τις υπηρεσίες του δημοσίου σχετικά με την εξέλιξή τους, λέγοντας ότι το διάστημα αυτό μοιάζει με τις ''λίνδες'' των καθολικών (ο ενδιάμεσος χώρος στον οποίο πηγαίνουν οι ψυχές των αβάπτιστων παιδιών). «Στον τόπο μας υπάρχουν οι γραφειοκρατικές λίνδες», είπε.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρης Παμπούκης προανήγγειλε τη δημιουργία ενός συστήματος προαδειοδότησης για τα επενδυτικά σχέδια, καθώς και τη γενίκευση του Fast Track που το παρομοίασε με ''μετροπόντικα'' της γραφειοκρατίας.
Ως παράδειγμα για το σύστημα προαδειοδότησης ανέφερε την προώθηση ''σταθμών κρουαζιέρας'', ενώ σημείωσε ότι βασική στόχευση είναι η προώθηση συστήματος κινήτρων για τα σκάφη με ελληνική σημαία.
Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για λιμάνια, αεροδρόμια μεταφορές ακόμη και για τον ΟΣΕ, αν και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και τόνισε πως έχει εκπονηθεί το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό, ενώ σχετικά με τον ΟΛΠ θα προχωρήσει η αποκρατικοποίηση «αλλά όχι το ρυθμιστικό πεδίο».


www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου