Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αιτ/νία: Νέο σενάριο για κέντρο μεταναστών στην Νεάπολη

Προκαλεί ανστάτωση στην τοπική κοινωνία της Αμφιλοχίας


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέο σενάριο διακινείται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη χωροθέτηση του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών το οποίο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προτείνει επισήμως να εγκατασταθεί στον Άγριλο του δήμου Αμφιλοχίας. Η απόφαση αυτή που πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις προβλημάτισε του ιθύνοντες του υπουργείου και παρά του τι δηλώνουν επισήμως, παρασκηνιακώς αναζητούνται και εναλλακτικές λύσεις για τη χωροθέτησή του στην Αιτωλοακαρνανία.
Διακινούνται πλέον πληροφορίες τις οποίες το agrinionews μεταδίδει με κάθε επιφύλαξη (δεν είναι επίσημες πηγές) πως στο τραπέζι έχει πέσει και πρόταση για χώρο στην περιοχή της Νεάπολης (Ρουσσέικα).
Συγκεκριμένα συζητείται η περίπτωση χώρου (απέχει λίγες εκατοντάδες μέτρα από την καφετέρια New York) που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα από την αεροπορία και και ως πεδίο βολής και στον οποίο υπάρχουν 4-5 αποθήκες.
Επισημαίνουμε πάντως τη σχετική φημολογία με κάθε επιφύλαξη για το πόσο έχει προχωρήσει αυτό το σενάριο. Σίγουρο είναι πάντως ότι η Κυβέρνηση αναζητεί χώρο στην Αιτωλοακαρνανία.


www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου