Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Μετά τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για την παροχή εμπιστοσύνης - Απ΄έξω οι Αγανακτισμένοι

Χτυπάει δυνατά ο σφυγμός εντός και εκτός Βουλής



19.45 Μικροένταση είχαμε πριν απο λίγα λεπτά στο Σύνταγμα, επί της Βασιλισσης Σοφίας, όταν μικρή ομάδα διαδηλωτών πλησίασε τους άνδρες των ΜΑΤ στο σημείο που έχει τοποθετηθεί ο φράχτης και τοποθέτησε μια ελληνική σημαία.Οι άνδρες των ΜΑΤ τους ζήτησαν να την κατεβάσουν και οι διαδηλωτές τους αποδοκίμασαν.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
Μέσα στα ... μαύρα  τα  μεσάνυχτα αναμένεται να ξεκινήσει η φανερή ονομαστική ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ αν τηρηθεί κατά γράμμα ο κανονισμός δεν αποκλείεται η ψηφοφορία να γίνει μετά τη 1. Έως τις  20:30 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των περισσοτέρων βουλευτών που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών, ενώ αμέσως μετά θα πάρει το λόγο ο νέος  υπουργός Οικονομικών  Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα ενημερώσει για όσα εξελιχθήκαν στο πρόσφατο Eurogroup, αλλά και για την πιθανή ανατροπή στη διαδικασία ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Συγκεκριμένα, - όπως αναφέρει το protothema- ο υπουργός θα εξηγήσει την ανάγκη άμεσης ψήφισης τόσο του Μεσοπρόθεσμου όσο και των εφαρμοστικών νόμων, η οποία ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί σε μία μόνο κοινοβουλευτική διαδικασία, την Πέμπτη 30 Ιουνίου.  Από τις 9 το βράδυ και μετά τη συζήτηση θα μονοπωλήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, ώστε λίγο πριν τα μεσάνυχτα να κλείσει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Στο μεταξύ οι Αγανακτισμένοι δίνουν δυναμικό παρών στο Σύνταγμα όπου έχουν στήσει τις δικές τους κάλπες και προσκαλούν τους περαστικούς να δώσουν «μη ψήφο εμπιστοσύνης» στη νέα κυβέρνηση.
Παράλληλα, το κίνημα «300 Έλληνες» συγκεντρώνει υπογραφές, διεκδικώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του Μνημονίου και την έξοδο της Ελλάδας από το ΔΝΤ, την άρνηση του χρέους ως προϊόν εξαπάτησης, την αλλαγή του Συντάγματος και τη δημιουργία συντακτικής εθνοσυνέλευσης, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την ανακήρυξη της ΑΟΖ στο Αιγαίο.


www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου