Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Οι εργοταξιακοί του Αντιρρίου στο επίκεντρο

Το θέμα της αξιοποίησης των εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας.

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουλές, στην τοποθέτησή του ζήτησε από το Σώμα να προβεί σε ένα ψήφισμα το οποίο θα επικυρώνει την πρόταση της Κοινοπραξίας «Γέφυρες Ανάπτυξης», μιας πρόταση που το επιχειρησιακό της σχέδιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την κατασκευή ξενοδοχείου, γηπέδων, τεχνολογικού πάρκου, κτλ.

Ο κ. Μπουλές μάλιστα σημείωσε πως ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του χώρου ήταν ήδη έτοιμος από το 2009, ωστόσο μεσολάβησαν οι εθνικές εκλογές και οι διαδικασίες έμειναν στάσιμες, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για τις επαφές που είχε τόσο με πολιτικά πρόσωπα, όσο και με τους υπευθύνους της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου προκειμένου να εξασφαλιστούν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δεν είχε εισήγηση για το θέμα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έστρεψε τα βέλη του κατά του Δημάρχου χαρακτηρίζοντάς τον ως «ερασιτέχνη». Ωστόσο κατέθεσε πρόταση που προβλέπει τη στενή παρακολούθηση του θέματος, αλλά και τη διεκδίκηση της μέγιστης ανταποδοτικότητας από την εκμετάλλευση του χώρου, από τη στιγμή που θα προκύψουν τα πρώτα συγκεκριμένα στοιχεία.

Λόγο για μετάλλαξη της Κοινοπραξίας, αλλά και για το ότι οι εργοταξιακοί χώροι έχουν μπει από την κυβέρνηση σε διαδικασία fastrack, που σημαίνει ότι περιλαμβάνονται στα ακίνητα που οδεύουν προς πώληση και όχι προς αξιοποίηση, μίλησε ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας», Ανδρέας Κοτσανάς, που πρότεινε να εξεταστούν όλες οι λύσεις αμέσως μόλις αναδειχτεί ο ανάδοχος, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο.
Τη βελτίωση των θέσεων που περιλαμβάνονται στα πρακτικά της Κοινοπραξίας ζήτησε ο Κώστας Καρακώστας, αλλά και συγκεκριμένα ανταποδοτικά για τη μεγιστοποίηση των οφελών που θα λάβει η περιοχή.

Τοποθετήσεις είχαμε τόσο από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αντιρρίου, Νίκο Ασημακόπουλο, όσο και από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Μένιο Χάρο, αλλά και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, Ανδρέα Καλφούτζο.

Τελικώς, και κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρόταση του Δημάρχου που επικυρώνει ουσιαστικά τις θέσεις της Κοινοπραξίας «Γέφυρες Ανάπτυξης».

www.lepanto-rtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου