Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

"Κόλαση" στο Σύνταγμα- Εκατοντάδες οι τραυματίες - Ακρωτηρισμός αστυνομικού

Εκτεταμένη η χρήση βίας και χημικών από τους αστυνομικούς κατά των διαδηλωτών

www.thebest.gr

19.30 Συνεχίζονται τα τραγικά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Στη συμβολή της Σταδίου με τη Φιλελλήνων, γίνεται χρήση χημικών από τα ΜΑΤ εναντίον κουκουλοφόρων, που πετούν πέτρες στους αστυνομικούς, ενώ στα Προπύλαια, σημειώνονται νέες συγκρούσεις.
Το protothema.gr αναφέρει ότι ένας αστυνομικός υπέστη ακρωτηριασμό στο χέρι, καθώς πέταξε χειροβομβίδα κρότου-λάμψης στο πλήθος και εκείνοι του την επέστρεψαν άμεσα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Επισήμως, από την πλευρά των αστυνομικών υπάρχουν 26 τραυματίες, που έχουν μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ χουν γίνει 29 προσαγωγές και εννέα συλλήψεις.

Από την πλευρά των διαδηλωτών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, 15 τραυματίες, η κατάσταση των οποίων δεν εμπνέει ανησυχία, έχουν μεταφερθεί στο «Γ. Γεννηματάς»
18.50 Φωτιά εκδηλώθηκε πριν απο λίγο στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών. ΠΛηροφορίες αναφέρουμν ότι εκδηλώθηκε και επεισόδιο σε βάρος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Αθανασιάδη.
17.08 Συνεχίζεται ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και των διαδηλωτών. Ο δρόμος μπροστά από την πλατεία Συντάγματος έχει αδειάσει, ενώ μια διμοιρία των ΜΑΤ, αφού έριξε δακρυγόνα μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, κινήθηκε τρέχοντας προς τους διαδηλωτές, που τράπηκαν σε φυγή. Η ατμόσφαιρα στην πλατεία Συντάγματος έχει γίνει αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων, αλλά και των κάδων στους οποίους έχουν ανάψει φωτιές.
16.54 Περισσότερα από 500 άτομα έχουν ήδη δεχθεί τις πρώτες βοήθειες στον πρόχειρο σταθμό πρώτων βοηθειών που έχει στηθεί στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς 5 γιατροί και 20 διασώστες.
Τριάντα άτομα έχουν ήδη διακομιστεί σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Στο κέντρο δεν μπορεί να προσεγγίσει μονάδα του ΕΚΑΒ και έτσι οι τραυματίες μεταφέρονται με τρένο μέχρι το σταθμό του Μεγάρου Μουσικής και από εκεί με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τους γιατρούς που βρίσκονται στο Μετρό οι ηλικίες των τραυματιών είναι από 15 έως 65 ετών.
15.37 Εκκενώνεται το ξενοδοχείο «King George» στο Σύνταγμα ύστερα απο εντολή της διοίκησης της εταιρείας., Σε αναμονή βρίσκεται η διεύθυνση του Μεγάλη Βρετανία για τους ίδιους λόγους. Η κατάσταση είναι αφόρητη στο κέντρο της Αθήνας από τους καπνούς και τα χημικά και τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία που αυτές τις μέρες είναι γεμάτα με τουρίστες, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα.
15.15 "Κόλαση" θυμιζει αυτή την ώρα το Σύνταγμα όπου σημειώνονται νέα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αντρών των ΜΑΤ, ενώ οι βόμβες μολότοφ πέφτουν «βροχή» στη Β. Σοφίας. Από τις «μάχες» μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην Αμαλίας υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ αυτή την ώρα, δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν «μπλοκάρει» τις σκάλες στην πλατεία Συντάγματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 300 διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα βρίσκονται στο Μετρό Συντάγματος όπου έχει στηθεί ένα πρόχειρο ιατρείο.
Στην πλατεία γίνεται εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ από τα μεγάφωνα οι Αγανακτισμένοι προσπαθούν να εμψυχώσουν τον κόσμο να επιστρέψει μπροστά από τη Βουλή.
15.00 «Πεδίο μάχης» θυμίζει σήμερα το Σύνταγμα όπου σημειώνονται από το πρωί επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αντρών των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει από νωρίς το πρωί σε μεγάλη ακτίνα όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από τη Βουλή, με τους πολίτες να επιχειρούν να σπάσουν τον κλοιό.
Η αστυνομία απαντά με εκτεταμένη χρήση χημικών και βίας, με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί οχτώ άτομα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας η κατάσταση της υγείας των τραυματιών δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
Δείτε φωτό από τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου