Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά σε Παπανδρέου: "Αυτή την εβδομάδα έγιναν απίστευτα πράγματα"

"Αυτή την κυβέρνηση δεν την εμπιστεύεται ούτε ο Πρωθυπουργός"



Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. "Αυτή την εβδομάδα έγιναν απίστευτα πράγματα", είπε ο Σαμαράς στον Παπανδρέου“Δεχτήκατε να παραιτηθείτε και κατάλαβα ότι ήσαστε ειλικρινής, άσχετο τι έγινε μετά”.

“Αντιλαμβάνομαι ότι όταν φτάνει ένας πρωθυπουργός να δέχεται να παραιτηθεί η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε απόλυτο αδιέξοδο. Τι έγινε σήμερα και με ένα ανακάτεμα της κομματικής τράπουλας, έχουν όλα αλλάξει;” “Αν όλα μπορούσαν να βελτιωθούν με έναν ανασχηματισμό, προς τι η εξάωρη ακυβερνησία;” τόνισε.

“Ούτε εσείς δεν εμπιστεύεστε αυτή την κυβέρνηση. Δεν ήταν η πρώτη σας επιλογή και δεν τη θέλατε. Αφού εσείς δεν την εμπιστεύεστε, γιατί να της δώσουμε εμείς ψήφο εμπιστοσύνης;” κατέληξε.
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι το κόμμα του δέχτηκε να συμμετέχει σε μία κυβέρνηση σωτηρίας για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανείου, αλλά ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε, επιλέγοντας αντί για την εθνική σωτηρία “την κομματική του σωτηρία”.

Περιέγραψε μάλιστα το νέο κυβερνητικό σχήμα “κυβέρνηση συγκόλησης ενόψει της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ”. "Ο ανασχηματισμός ήταν λύση απελπισίας, όχι λύση ελπίδας" σημείωσε.
Ο κ. Σαμαράς αμφισβήτησε όσα είπε ο πρωθυπουργός, ότι οι θυσιές πιάνουν τόπο. “Προβλέπατε ότι το έλλειμα θα πέσει στο μείον τέσσερα και τα στοιχεία πενταμήνου δείχνουν ότι ανέβηκε στο 13%. Πώς πιάνουν τόπο οι θυσίες του λαού;” αναρωτήθηκε.

www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου