Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι: Στο Σύνταγμα για 27η μέρα- Περικυκλώνουν αύριο τη Βουλή

Ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων στη γενική συνέλευση στην πλατεία Γεωργίου



18.45 Μετά το χθεσινό μεγάλο συλλλητήριο στο Σύνταγμα, όπου έδωσαν το "παρών» περισσότεροι από 30.000 πολίτες, οι Αγανακτισμένοι συγκεντρώνονται για 27η συνεχή ημέρα μπροστά από τη Βουλή. Διαμαρτύρονται για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και καταγγέλλουν τους Έλληνες πολιτικούς που οδήγησνα τη χώρα στο αδιέξοδο.
16.00 Έτοιμοι για νέο "αποκλεισμό" της Βουλής εμφανίζονται οι αγανακτισμένοι πολίτες που προετοιμάζουν το έδαφος για την αυριανή τους κινητοποίηση, ημέρα κατα την οποία ολοκληρώνεται η συζήτηση στο κοινοβούλιο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αύριο το απόγευμα στην Αθήνα αναμένεται και πάλι να μεταβούν χιλιάδες πολίτες απο πολλές πόλεις της χώρας.
Στο μεταξύ οι "αγανακτισμένοι" της Σπάρτης διάλεξαν ένα επίπονο τρόπο να διαμαρτυρηθούν, ώστε να δείξουν σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο ότι τίποτε δεν τους σταματά, προκειμένου να ανατρέψουν το σάπιο σύστημα που για αρκετά χρόνια διαβρώνει τον τόπο μας. Έτσι χθες το βράδυ, αφού μαζεύτηκαν όλοι στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, ξεκίνησαν περπατώντας να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας και να ενώσουν τη φωνή τους με τους χιλιάδες αγανακτισμένους της χώρας μας.

9.40 Δυναμική κινητοποίηση ετοιμάζουν για αύριο στο Σύνταγμα Αγανακτισμένοι από την Αθήνα την Πάτρα και άλλες πόλεις, οπότε και θα ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Χθες χιλιάδες ήταν αυτοί που πήγαν στο Σύνταγμα, ενώ έστησαν και κρεμάλες για τους βουλευτές!
7.45 Το 4ο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο ήταν χθες και χιλιάδες κόσμος βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη από τις 6 το απόγευμα πολίτες όλων των ηλικιών συγκεντρώνονταν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότεροι ήταν εκείνοι που έδωσαν δυναμικό "παρών". Υπολογίζεται ότι έφτασαν τους 30.000, σύμφωνα με το www.protothema.gr
Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Αμαλίας, η οποία είχε γεμίσει από κόσμο, όπως και η πλατεία Συντάγματος, όπου εργαζόμενοι και καθηγητές πανεπιστημίου συζητούσαν για την οικονομική κρίση, αλλά και το κίνημα των αγανακτισμένων.

Για 26η μέρα, χιλιάδες άνθρωποι, διαμαρτυρήθηκαν για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την τρόικα, το χρέος, το τραπεζικό σύστημα, καθώς και για τους Έλληνες πολιτικούς. Οι συγκεντρωμένοι είχαν τη χαρά να απολαύσουν διάφορα θεατρικά happenings από νέες ομάδες.
Στην Πάτρα οι Αγανακτισμένοι απέδωσαν συναμικό παρών ενώ η λαϊκή συνέλευση διήρκησε μέχρι αργά και κατατέθηκαν ποικίλες προτάσεις για τη δράση τους την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, ενώ υπογρανμίστηκε ότι ο ανασχσηματισμός δεν ήταν παρά μια αλλάγή προσώπων και όχι αλλλαγή πολιτικής πλεύσης.
Τονίστηκε επιπλέον η ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των διαφόρων εργατικών κλάδων, με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας εργαζομένων φοιτητών, νέων, συνταξιούχων κλπ, στις πλατείες.
Επίσης, χθες ξεκίνησε και πεζοπορία κατοίκων της Σπάρτης με προορισμό το Σύνταγμα. «Οι Σπαρτιάτες ξεκινάμε πορεία από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος. Λακεδαιμόνιοι, Πελοποννήσιοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι, κάτοικοι αυτού του πλανήτη συνταχθείτε μαζί μας» αναφέρουν στο κάλεσμά τους, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Άμεση Δημοκρατία Τώρα».

21:15 Μεγάλο το πάθος και σήμερα των Αγανακτισμένων που συγκεντρώνεται αυτή την ώρα κατά χιλιάδες στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Μπορεί ο κόσμος να είναι λιγότερος λόγω ζέστης, όμως ο παλμός και ο θυμός των πολιτών παραμένει αμείωτος.
20:20 Το 4ο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο είναι σήμερα και χιλιάδες κόσμος αναμένεται να παρευρεθεί στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη από τις 6 το απόγευμα πολίτες όλων των ηλικιών συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος, ενώ όσο περνάει η ώρα όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που δίνουν το δυναμικό παρόν.
Αυτή τη στιγμή, γίνεται ανοιχτή διαβούλευση στη λεωφόρο Αμαλίας, απέναντι από την πλατεία, όπου εργαζόμενοι και καθηγητές πανεπιστημίου συζητούν για την οικονομική κρίση, αλλά και το κίνημα των αγανακτισμένων.
Για 25η μέρα, χιλιάδες άνθρωποι, θα διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την τρόικα, το χρέος, το τραπεζικό σύστημα, καθώς και για τους Έλληνες πολιτικούς.
Σήμερα ξεκίνησε και πεζοπορία κατοίκων της Σπάρτης με προορισμό το Σύνταγμα. «Οι Σπαρτιάτες ξεκινάμε πορεία από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος. Λακεδαιμόνιοι, Πελοποννήσιοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι, κάτοικοι αυτού του πλανήτη συνταχθείτε μαζί μας» αναφέρουν στο κάλεσμά τους, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Άμεση Δημοκρατία Τώρα».
15:07 Το τέταρτο πανευρωπαϊκό ραντεβού των Αγανακτισμένων κατά των μέτρων λιτότητα αι της ανεργίας έχει δοθεί για σήμερα στις πλατείες της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.Οι Αγανακτισμένοι πιστοί στο ραντεβού τους θα πάνε και σήμερα πλατεία ενώ ετοιμάζονται για την κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Στην πλατεία Συντάγματας οι Αγανακτισμένοι θα συγκεντρωθούν στις 6 το απόγευμα ενώ στην Πάτρα σημείο συνάντησης είναι η πλατεία Γεωργίου και το ραντεβου είναι για τις 7 μ.μ.
Στις 8 το βράδυ θα ξεκινήσει και η πεζοπορία κατοίκων της Σπάρτης με προορισμό το Σύνταγμα. «Οι Σπαρτιάτες ξεκινάμε πορεία από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος. Λακεδαιμόνιοι, Πελοποννήσιοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι, κάτοικοι αυτού του πλανήτη συνταχθείτε μαζί μας» αναφέρουν στο κάλεσμά τους, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Άμεση Δημοκρατία Τώρα».


www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου