Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Παπακωνσταντίνου:«Φταίνε όλοι εκτός από εμάς»!

Θα μας τρελάνουν εντελώς! Λίγες ώρες πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου στην Βουλή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο τέως υπουργός Οικονομικών, που έλαβε τις σκληρότερες αποφάσεις των τελευταίων ετών, παραδέχεται ότι… έκανε λάθος!

Με άρθρο του στους Financial Times ομολογεί την αποτυχία λέγοντας πώς «ο οικονομικός σχεδιασμός του προγράμματος σταθερότητας για την Ελλάδα είχε λάθη». Ο κ. Παπακωνσταντίνου ωστόσο υπερασπίζεται τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το όλο εγχείρημα και ρίχνει ευθύνες στην «λαϊκίστικη αντιπολίτευση». «Η κυβέρνηση δαπάνησε πολιτικά κεφάλαια και χρόνο για να αντισταθεί στη λαϊκιστική αντιπολίτευση», γράφει.

Ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος, εκφράζει όπως πάντα άλλωστε την αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε, ενώ αδυνατεί να καταλάβει, γιατί οι εταίροι μας βλέπουν με «κακό μάτι».

«Έγιναν λάθη και να σημειώθηκαν καθυστερήσεις, αυτό όμως, δεν εξηγεί την αρνητική στάση που έχουν σήμερα πολλοί και την βεβαιότητα που εκφράζεται πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει», γράφει χαρακτηριστικά!Στην συνέχεια του… απολογισμού του ρίχνει ευθύνες και στην ευρωζώνη, για το γεγονός ότι δεν θα βγει η Ελλάδα στις αγορές το 2012, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί. 

«Το τι θα γίνει με την διευθέτηση του χρέους μας εξαρτάται από τους ομολογιούχους, από το κατά πόσον δηλαδή θα δεχθούν  να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μετακύλισης  των ομολόγων που ωριμάζουν στην περίοδο 2012-2014», καταλήγει και καλεί τους πιστωτές να δώσουν στην Ελλάδα χρόνο να τελειώσει το έργο που ξεκίνησε.

Σε αυτό το διάστημα και  οι Ευρωπαίοι «θα μπορούν να σκεφτούν τις επιλογές και τα εργαλεία για να βοηθήσουν και τις υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται σε κρίση με τρόπο ρεαλιστικό, χωρίς το δράμα που θα επέφερε στην Ευρωζώνη ενδεχόμενη αναδιάρθρωση ή η χρεοκοπία».

www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου