Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αθήνα Με 155 ψήφους ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. «Όχι» ψήφισε από το κυβερνητικό στρατόπεδο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, «ναι» ψήφισε η ανεξάρτητη πλέον Έλσα Παπαδημητρίου χειροκροτούμενη από την κυβερνητική πτέρυγα, όπως και ο Αλέκος Αθανασιάδης, όταν είπε το «ναι». Καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ. «Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Την ώρα της ψηφοφορίας επεισόδια σημειώνονταν στην πλατεία Συντάγματος. Την ανακοίνωση του αποτελέσματος από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο μετέδωσαν ζωντανά τα τρία μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα CNN, BBC και Al Jazeera. Το ελληνικό Κοινοβούλιο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. Ζούμε βαριές και δύσκολες στιγμές, είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ, συμμετείχαν 298 βουλευτές, καθώς απουσίαζαν ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης (ο οποίος δήλωσε με επιστολή του ότι ψηφίζει «όχι», αλλά δεν προσμετράται η ψήφος στο αποτέλεσμα) και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λιάνης. «Όχι» ψήφισαν 138 βουλευτές της ΝΔ -πλην της κ. Παπαδημητρίου- του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατική Αριστεράς, οι ανεξάρτητοι Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου (που συγκροτούν το νέο κόμμα Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών), Σοφία Σακοράφα, Ευ. Παπαχρήστος, καθώς ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος -λόγω της αρνητικής ψήφου του- διεγράφη από την ΚΟ του κόμματος. «Παρών» δήλωσαν οι πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Στην ομιλία της, νωρίτερα, η κ. Παπαδημητρίου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της. Κατά την τοποθέτησή της τόνισε ότι «το 'όχι' δεν μπορεί να συνοδεύεται από το 'ναι μεν αλλά', το 'παρών' είναι πράξη Πόντιου Πιλάτου και το 'όχι υπό όρους' δεν αφορά την δική μου λογική». «Ναι, λοιπόν, και εύχομαι να μην με απογοητεύσετε κύριοι της κυβέρνησης» πρόσθεσε η κ. Παπαδημητρίου, εκφράζοντας την ελπίδα «έστω και με μια ψήφο να είναι η σπορά της ελπίδας για μια συναινετική πορεία και για την ανάκτηση του κύρους της Ελλάδας απέναντι στους αλληλέγγυους εταίρους μας, όπως τους βλέπω εγώ». Όπως ανέφερε «θα ξεπεράσω τις μικρές μου δυνατότητες ως ανεξάρτητη και μόνη βουλευτής για να βοηθήσω σε αυτή την κατεύθυνση», ενώ αναφερθείσα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είπε ότι «είναι μια λύση -καλή, κακή, κακίστη, θα δείξει- απαραίτητη όμως», ενώ σημείωσε: «Μακάρι να είχε την υπογραφή όλων των πολιτικών δυνάμεων» Με τη φράση «δεν μπορώ να πτωχεύσω εγώ τη χώρα μου, ούτε να διαλύσω την ΕΕ» ξεκαθάρισε τη στάση του και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος «Ναι» στο Μεσοπρόθεσμο ξεκαθάρισε ότι θα πει και ο βουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ Ν. Σαλαγιάννης.


Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουμπλής
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουμπλής   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Διεγράφη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, την οποία ανέγνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι δεν παραδίδει την έδρα του και ότι θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Μετά την ψηφοφορία και το «όχι» ο κ. Κουρουμπλής εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Πατριωτισμός, κατά την αντίληψη μου, είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης. Η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής. Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στο τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».


www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου