Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΣΟΚ: Προαποφασισμένο το μέλλον μας:Πωλείται η Ελλάδα!

Το μέλλον μας είναι προαποφασισμένο. Αυτό δείχνει δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα προχωράει σε πώληση «επικών διαστάσεων».

Το άρθρο παρουσιάζει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων συνοδευόμενο με χάρτες, αλλά και φωτογραφίες των «προς πώληση» ακινήτων και του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Οι συντάκτες έχουν ετοιμάσει μάλιστα ειδικό βίντεο με όλα τα προς πώληση μέρη, κάτι που προκαλεί μόνο οργή!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πωλούνται: τέσσερα Airbus, μία κρατική εταιρεία στοιχημάτων, ένας ιππόδρομος, μερίδα συμμετοχής σε καζίνο, λιμάνια, ταχυδρομεία, δύο εταιρείες ύδρευσης, μία εταιρεία εξόρυξης και κατεργασίας νικελίου, καλυκοποιείο, μονοπώλια ηλεκτρισμού και αερίου, ένας τηλεπικοινωνιακός οργανισμός, μετοχές σε αρκετές τράπεζες, εκατοντάδες χιλιόμετρα εθνικών οδών, ένα πρώην αεροδρόμιο, ολυμπιακά ακίνητα, χιλιάδες στρέμματα γης και υπέροχα κομμάτια της περίφημης ελληνικής ακτογραμμής.

«Βέβαια όλα αυτά δεν τα ήξεραν οι Έλληνες, όταν ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης», προσθέτει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται και στα εμπόδια που συνάντησε η κυβέρνηση.

1.Τα συνδικάτα, που αντιτίθεται στην πώληση

2.Οι πολίτες που δεν θέλουν να πωληθεί δημόσια γη

3. Το «τέρας» της γραφειοκρατίας που έχει αποθαρρύνει και στο παρελθόν επίδοξους επενδυτές»

4. Το χαμηλό επίπεδο τιμών της χώρας και το μειωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον 
 
 
www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου