Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Πάτρα: Επίθεση κατά Πάγκαλου από τον Μανώλη Γλέζο

Μίλησε στη λαϊκή συνέλευση των αγανακτισμένων στην πλατεία Γεωργίου



Ευθεία επίθεση κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, εξαπέλυσε χθες από την Πάτρα ο αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος. Αιτία της επίθεσης Γλέζου, υπήρξαν οι δηλώσεις Πάγκαλου περί χρεοκοπίας και τανκς.
Η εμβληματική προσωπικότητα της Αριστεράς στην ομιλία του στην πλατεία Γεωργίου κατήγγειλε  «την γκεμπελίστικη νοοτροπία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκε με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της, οι οποίες αποτελούν ένα αμάλγαμα αντιλαϊκότητας και εξουσιομανίας».
Ο κ. Γλέζος τόνισε πως οι δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου, ότι, αν επέλθει χρεοκοπία της χώρας, θα χρειαστούν τανκς, για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τον κόσμο που θα ζητάει τα χρήματά του, «εκφράζουν την ολοκληρωτική αντίληψη υπέρ των τοκογλύφων και εναντίον του ελληνικού λαού» και προσθέτει ότι «ο εκβιασμός δεν θα περάσει».
Μάλιστα, σημείωσε ότι ο καλύτερος υπερασπιστής του ελληνικού λαού θα είναι ο ίδιος ο ελληνικός στρατός.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Μανώλης Γλέζος μίλησε και για την άμεση Δημοκρατία, αναφερόμενος στο εγχείρημα της Κοινότητας Απειράνθου Νάξου, όταν ήταν κοινοτάρχης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε άλλα ιστορικά παραδείγματα άμεσης Δημοκρατίας από την εποχή του Ομήρου, έως την Κυβέρνηση του Βουνού του ΕΑΜ την περίοδο της Κατοχής.


www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου