Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Eνώπιον του δικαστηρίου εντός της ημέρας ο Στρος Καν-Θα υποβληθεί σε DNA- Φωτό από τη σύλληψη

Στις 10.30 ώρα Ν. Υόρκης θα πάει στον δικαστή για να καταθέσει

www.thebest.gr
φωτό Reuters φωτό Reuters

Εντός της ημέρας αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και ομηρία, έπειτα από καταγγελία 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο επικεφαλής του ΔΝΤ μεταφέρθηκε με χειροπέδες από το αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ όπου κρατείτο στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν. Θα παρουσιαστεί ενώπιον των δικαστών αργά το απόγευμα της Δευτέρας.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους δημοσιογράφους συνήγορος του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο Γάλλος πολιτικός συναίνεσε στην ιατροδικαστική εξέταση του σώματός του από τις αρχές.
Ο Στρος-Καν, που συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού εναντίον καμαριέρας του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, δεν έκανε καμιά δήλωση στους δεκάδες δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το αστυνομικό τμήμα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας.
Στο πλευρό του Ντομινίκ Στρος Καν βρίσκεται η σύζυγός του, δημοσιογράφος Αν Σινκλέρ, η οποία δήλωσε πως δεν πιστεύει τις κατηγορίες «ούτε για ένα δευτερόλεπτο». «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αθωότητά του θα αποδειχτεί», γράφει η Σινκλέρ σε μια σύντομη ανακοίνωση της και απευθύνει έκκληση «για ευπρέπεια και αυτοσυγκράτηση».

Συνεργάτες του Ντομινίκ Στρος-Καν καταγγέλλουν εκστρατεία δυφήμησης και σκευωρία. Οι κατηγορίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

φωτό Reuters
φωτό Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου