Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι: Ραντεβού στα Καλάβρυτα αύριο το πρωί - Με την Ευρώπη αύριο το απόγευμα

Συνεχίζονται οι ειρηνικές κινητοποιήσεις των πολιτών



Την ώρα που τα βλέμματα των αγανακτισμένων είναι στραμμένα στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων όπου αύριο στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη ειρηνική εκδήλωση συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Καναδό Ομόλογό του, μια ακόμη συγκέντρωση διοργανώνεται το απόψε στην πλατεία Γεωργιου της Πάτρας. Παράλληλα αύριο στις 7 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις πλατείες όλων των χωρών της Ευρώπης.
Οι δημιουργοί της σελίδας στο ίντερνετ, Έλληνες και Ισπανοί, καλούν όλους τους Ευρωπαίους σε μαζικές κινητοποιήσεις την Κυριακή, 29 Μαΐου, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους.
«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας» Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα» αναφέρει η ανακοίνωση στη σελίδα.
Το απόγευμα της Παρασκευής, παρά τον άστατο καιρό που επικρατούσε στην περιοχή, περισσότερα από 2000 άτομα συγκεντρώθηκαν και πάλι για Τρίτη συνεχή ημέρα στην πλατεία Γεωργίου, ενώ χιλιάδες ήταν αυτοί που αψήφησαν τη βροχή στην Αθήνα και συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα
Την ίδια στιγμή δεκάδες είναι τα μηνύματα, μέσω του διαδικτύου, για καθημερινή παρουσία στις πλατείες.
Πολλές είναι οι φωτογραφίες αλλά και τα ερασιτεχνικά βίντεο που έχουν «ανέβει» στο Διαδίκτυο από τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.
Από τις αναρτήσεις που ξεχώρισαν είναι αυτές ξένων πολιτών, κυρίως Ισπανών, που έστελναν µηνύµατα συµπαράστασης.
«Μπράβο Έλληνες. Όλος ο κόσµος βλέπει τον ήλιο να ανατέλλει στην Ευρώπη. Όλη Ισπανία είναι µαζί σας», έγραψε ένας Ισπανός, ενώ ένας άλλος ευχαριστούσε την Ελλάδα «που έφερε τη ∆ηµοκρατία στην ανθρωπότητα πριν από χιλιάδες χρόνια και που σήµερα παλεύει γι’ αυτήν».
Μηνύµατα συµπαράστασης προς τους διαδηλωτές έστελναν και οι οµογενείς, οι οποίοι παρακολουθούσαν από το Διαδίκτυο την ογκώδη ειρηνική διαδήλωση στο Σύνταγµα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ :
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν οι αγανακτισμένοι πολίτες μέχρι να ακουστεί η φωνή τους



www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου