Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Τα επικίνδυνα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης φουντώνουν την αγανάκτηση του κόσμου

ου Νάσου Π. Νασόπουλου


Έσπειραν την τρομοκρατία (έχει δίκιο η Παπαρήγα) για να εκμαιεύσουν την πολτική συναίνεση. Επί μία εβδομάδα μας βομβάρδιζαν με ειδήσεις του τύπου "δεν θα μας δώσουν την 5η δόση του δανείου", "θα μας βγάλουν από το ευρώ και θα επιστρέψουμε στη δραχμή" (Δαμανάκη), με σκοπό να αναγκάσουν τους πολιτικούς αρχηγούς να πουν "ναι" στα σκληρά οικονομικά μέτρα.
Όλη αυτή η τρομοκρατία είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους μικροκαταθέτες οι οποίοι έσπευσαν και σήκωσαν από τις Τράπεζες τις μικροοικονομίες τους.
Αποτέλεσμα; Οι Τράπεζες να φτάσουν να βαράνε κόκκινο.
Και τώρα ο Πρωθυπουργός και ο Παπακωνσταντίνου σπεύδουν να μας καθησυχάσουν ότι δεν κινδυνεύει η 5η δόση, ότι δεν κινδυνεύουμε να μας βγάλουν από το ευρώ, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε πολιτική συναίνεση.
Προφανής η επιδίωξη των καθησυχαστικών δηλώσεων: να μην κινδυνεύσουν περισσότερο οι Τράπεζες, στην περίπτωση που συνεχιστεί το κίνημα των αναλήψεων.
Άραγε, πότε έλεγαν αλήθεια και πότε ψέμματα; Όταν μάς τρομακρατούσαν ή τώρα που μάς καθησυχάζουν; Και τι άλλαξε μέσα σε τρεις ημέρες, αφού η "πολυπόθητη" συναίνεση δεν επιτεύχθηκε;
Είναι επικίνδυνα αυτά τα επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζει η κυβέρνηση. Εξίσου επικίνδυνα με τα ανελέητα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει.
Ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν μπορούν να παίζουν με τους θεσμούς, τη Δημοκρατία, την οικονομία, και την κοινωνία. Γιατί το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μεγαλώνει η αγανάκτηση του κόσμου.

www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου