Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι: Η βροχή αποτρέπει τη συγκέντρωση στην Πάτρα- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ραντεβού και σήμερα στην Πάτρα στις 7 το απόγευμα



ΩΡΑ: 7.15 Η βροχή που πέφτει αυτή την ώρα στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα αποτρέπει τη συγκέντρωση "Αγανακτισμένων". Ελάχιστα άτομα έχουν συγκεντωθεί στην πλατεία Γεωργίου όπου είχε δοθεί το σημερινό ραντεβού για τις 7 το απόγευμα.
H σχετική σελίδα του patras greek revolution γέμισε από νωρίς με προτάσεις πολιτών για την καλύτερη οργάνωση της συγκέντρωσης των αγανακτισμένων πολιτών στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.
Υπάρχουν αυτοί που προτείνουν να μεταβούν όλοι στην πλατεία με άδειες… κατσαρόλες, με λευκές μπλούζες αλλά και λουλούδια.
Οι διαχειριστές της σελίδας ζητούν από τους πολίτες να μην αφήσουν σκουπίδια στην πλατεία στη διάρκεια της παρουσίας τους, καλούν τα κόμματα και τους συνδικαλιστές να απέχουν και προτείνουν στους πολίτες να κατέβουν στο δρόμο με τα ποδήλατά τους. Παράλληλα προτείνεται μια σειρά δρώμενων που θα έχουν ενδιαφέρον για τους παριστάμενους όπως για παράδειγμα οι καλλιτέχνες να φέρουν μαζί τους τα καβαλέτα τους, οι μουσικοί τις κιθάρες τους κτλ.
Ο βροχερός καιρός που επικρατεί στη δυτική Ελλάδα πάντως δεν φαίνεται να ανησυχεί τους πατρινούς που δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν και στην αποψινή εκδήλωση ακόμη κι αν χρειαστεί να παραμείνουν κάτω από μια ομπρέλα. Μέχρι ώρας στη σχετική σελίδα στο facebook έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι.
Οι συγκεντρώσεις στις περισσότερες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας θα επαναληφθούν απόψε μετά τη χθεσινή πρωτοφανή συμμετοχή.
Ο ενθουσιασμός για τη χθεσινή κινητοποίηση αλλά και η διάθεση για συμμετοχή στη νέα κινητοποίηση είναι διάχυτος και στο facebook.
Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης καλούν τους Πατρινούς να δώσουν δυναμικό παρών και απόψε, με στόχο στην πλ. Γεωργίου να βρεθεί περισσότερος κόσμος από χθες. Συγκεκριμένα στην ειδική σελίδα που έχουν δημιουργήσει στο Facebook αναφέρουν: «Πρέπει να κλιμακώνουμε συνεχώς τις κινητοποιήσεις μας. Αυτό που ξεκίνησε εχθές θα πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη συμμετοχή την επόμενη φορά. Περιμένουν πως και πως για να πουν ότι ήταν κάτι που "ξεφούσκωσε".»
Στη σελίδα του Patras Greek Revolution πολλοί από τους συμμετέχοντες έχουν αναρτήσει σχόλια και εκφράζουν διάθεση για συνέχεια των κινητοποιήσεων, καθώς και για περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωσή τους. Το μήνυμα που πέρασε χθες στους κυβερνώντες από την Πάτρα και τις άλλες πόλεις, μέσα από τη σιωπηρή διαμαρτυρία, ήταν ηχηρό.
Τα σχόλια στο facebook
Eνδεικτικά παραθέτουμε μερικά από τα σχόλια που υπάρχουν στη σελίδα του Patras Greek Revolution:
"Μπραβο παιδιά ! Μακρια απο τραμπουκισμούς. Μπραβο στους Ισπανους για την απιθανη διακυρηξη που ενώνει αντι να χωρίζει ! Μακάρι να μπορουσαμε να έρθουμε στη Πάτρα!"
"Καλημερες σε ολους του "ελευθερους"....πατρινους..σε ολους τους "ελευθερους" ελληνες...χθες ηταν η απαρχη του ειρηνικου ξεσηκωμου του λαου.....αξιζουν πολλα μπραβο στα παιδια που πηραν την πρωτοβουλια για την συγκεντρωση και πανω απο ολα σε ολο τον πατραϊκο λαό που συμμετειχε.....με προχειρες μετρησεις ο κοσμος που συμμετειχε χθες ξεπερασε και τισ 15.000 κοσμο!!!!!!!!.....μπραβο μας.....συνεχιζουμε παιδια.....ΕΜΕΙς ΘΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!!!!!!!!"
"nai tha xanapao opos xthes"
"ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΧΤΕΣ!ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΝΩΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΔΥΛΩΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΡΟΤΣΙΑ,ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΜΕ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΙΧΩΣ ΙΧΝΟΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ!ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ!"
"ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ ΕΚΕΙ, ΣΤΗΝ ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΗΣΑΝ!!! ΜΑΛΛΟΝ...ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!"
'Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία... Η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχω δει... Γέλασα, έκλαψα και συγκινήθηκα με τις ιστορίες που άκουσα, και τους απλούς ανθρώπους που είδα να βγαίνουν μπροστά, για να αποδείξουν πώς ο Έλληνας δεν κοιμάται, ο Έλληνας ξύπνησε και σηκώθηκε απο τον καναπέ του.... Σας αξίζουν συγχαρητήρια...7000 Πατρινοί συγκεντρωθήκαμε εχθές και στείλαμε το πρώτο ηχηρό μύνημα, πώς φτάνει πια....ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ".
Διαβάστε ακόμα
"Πρώτα και πάνω απ' όλα ο άνθρωπος" απαιτεί το κίνημα των πλατειών




www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου