Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Πάτρα: Σε συνθήκες… Σπιναλόγκας νοσηλεύεται η λεπρή οικογένεια στο Νοσοκομείο του Ρίου

Αναγκαία η δημιουργία τμήματος για λοιμώδη νοσήματα


φωτ. αρχείου φωτ. αρχείου

Σε συνθήκες αυστηρής απομόνωσης νοσηλεύεται η οικογένεια των λεπρών στο νοσοκομείο του Ρίου. Η οικογένεια, δυο ενήλικες και δυο παιδιά, βρίσκεται σε ειδικό δωμάτιο, στο οποίο επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο ειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr αρχικώς νοσηλευόταν μόνο ο πατέρας στο ειδικό δωμάτιο, ο οποίος έχει έκδηλα τα σημάδια της αρρώστιας στο σώμα του. Η γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους, ένα αγόρι ηλικίας 11 ετών και ένα κορίτσι έξι χρονών, βρίσκονταν σε διπλανό δωμάτιο έως ότου οι εξετάσεις έδειξαν ότι είναι και αυτοί φορείς του νοσήματος, οπότε και κρίθηκε επιβεβλημένη η μετακίνησή τους στο ίδιο δωμάτιο με τον πατέρα.
Πέρα από την ίδια την αρρώστια της λέπρας, για την οποία έχουν ενημερωθεί οι ίδιοι ασθενείς, οι γιατροί που τους παρακολουθούν έχουν να αντιμετωπίσουν την άσχημη ψυχολογία των ασθενών. Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι η οικογένεια υποστηρίζεται ψυχολογικά από ψυχίατρο του νοσοκομείου, καθώς βρίσκεται σε ένα δωμάτιο 24 ώρες το 24ωρο.
Παράλληλα, για προληπτικούς λόγους, κρίθηκε απαραίτητο να τοποθετηθεί ειδικό προστατευτικό στο παράθυρο του δωματίου που νοσηλεύεται η οικογένεια.
Το περιστατικό της λεπρής οικογένειας επαναφέρει το αίτημα δημιουργίας ειδικού τμήματος για τα λοιμώδη νοσήματα στο νοσοκομείο του Ρίου, καθώς όπως λέγουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, δεν είναι δυνατόν περιστατικά σαν αυτό ή φορέων του Έιτζ, να νοσηλεύονται στην Παθολογική ή τη Δερματολογική Κλινική.


www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου