Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

H κοινοβουλευτική δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο, υπογραμμίζει ο Αντ.Σαμαράς


Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει το βράδυ στο συνέδριο του Economist
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει το βράδυ στο συνέδριο του Economist   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Σε παρέμβαση προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις της ΕΕ για συναίνεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, που από πολλούς ερμηνεύτηκαν ως τελεσίγραφο εν όψει 5ης δόσης του δανείου, ενδεχομένως, δε, και ως προάγγελος πρόωρων εκλογών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Σύνταγμα, θεσμοί και αξιοπρέπεια επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι και κυβέρνηση υπάρχει και αντιπολίτευση υπάρχει και η κοινοβουλευτική δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα».

Παράλληλα, σε δήλωσή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει: «Ακόμη και στην υπόθεση εργασίας ότι εμείς θα υπογράφαμε ό,τι θέλουν για να πάρουμε την 5η δόση, ο κ. Όλι Ρεν μπορεί να μας υπογράψει ότι με την ίδια λαθεμένη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η Ελλάδα θα πάρει την 6η και 7η δόση;»

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει: «Τα μέτρα που είναι καλά για την πατρίδα θα τα στηρίξουμε» και επαναλαμβανει: «Εγώ δεν αλλάζω θέσεις, δεν δίνω στήριξη σε λανθασμένες πολιτικές που απέτυχαν στην πράξη και οδήγησαν τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών».

Όσον αφορά στις «καθυστερήσεις και τις αποτυχίες της κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική», υπογραμμίζει ότι «δεν ευθύνεται η ΝΔ, ούτε η έλλειψη συναίνεσης τους εμπόδισε να κυβερνήσουν».

Παράλληλα, σημειώνει ότι με το αναλυτικό οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε στο Ζάππειο η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει με τον πιο τεκμηριωμένο τρόπο το πλαίσιο, ώστε η οικονομία να πάρει το δρόμο της ανάκαμψης και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Το βράδυ, ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στο Economist αναμένεται να τοποθετηθεί εκ νέου στο θέμα της συναίνεσης.


www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου