Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Αμφιλοχία: Δυναμικό ΟΧΙ απο τους κατοίκους στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στον Άγριλο Αιτωλ/νιας

www.thebest.gr

Αν και όλα δείχνουν πως κέντρο μεταναστών στον Άγριλο δεν πρόκειται να γίνει, κάτοικοι του Ξηρομέρου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο το πρωϊ. Όπως γράφει το blog Ξηρομεροnews:
«Σήμερα Σάββατο ύστερα από κάλεσμα της Επιτροπής αγώνα ενάντια στη δημιουργία Κέντρου μεταναστών, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση - συγκέντρωση έξω από τo στρατόπεδο «ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ» στον Άγριλο και μετά πορεία στον κόμβο Σαμάρι της Εθνκής οδού.
Η σημερινή δυναμική μεγάλη συγκέντρωση αποτελεί το πρώτο «βήμα» της κλιμάκωσης του αγώνα, ενάντια στην ίδρυση Κέντρου υποδοχής μεταναστών στo στρατόπεδο, που δρομολογεί η κυβέρνηση.
Συγκεντρώθηκε πλήθος πολιτών από όλες τις περιοχές των Δήμων Ακτίου-Βόνιτσας, Αμφιλοχίας και Ξηρομέρου, έξω από την είσοδο του στρατοπέδου και διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν την δημιουργία «Στρατόπεδου Ψυχών» στο τόπο τους.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε μικροφωνική εγκατάσταση από την οποία διαβάστηκαν κείμενα από συλλόγους και φορείς, ακούστηκαν συνθήματα και υπήρχε παλμός και αποφασιστικότητα.
Στη συνέχεια διαβάστηκε ψήφισμα από το μέλος της Επιτροπής αγώνα Βαγγέλη Κουτιβή υπενθυμίζοντας όλες τις αρνητικές καταστάσεις που θα προκύψουν από την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στον Άγριλο, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το παρευρισκόμενο πλήθος και έχει ως αποδεκτές Υπουργούς, Βουλευτές του νομού, κ.α.
Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία που ήταν δυναμική με την συμμετοχή όλου του κόσμου μέχρι στον κόμβο Σαμάρι της Εθνικής οδού. Οι συγκεντρωμένοι ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς να κλείσουν τον δρόμο, μοίρασαν φέιγ βολάν στους διερχόμενους οδηγούς και μετά από μία ώρα ειρηνικής διαμαρτυρίας αποχώρησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου