Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Το πιο ακριβό σπίτι στην Αυστραλία ανήκει σε έναν Έλληνα

Η έπαυλη έχει 22 δωμάτια, δικό της θεατράκι, γυμναστήριο, πισίνα και καταπληκτικούς κήπους



Έξι ολόκληρα χρόνια της ζωής του, αφιέρωσε ο ομογενής Σωκράτης Βασιλειάδης, για να κτίσει μια υπερπολυτελή έπαυλη στο πιο ακριβό προάστιο της Μελβούρνης και της Αυστραλίας: το πολυδιαφημισμένο και αριστοκρατικό Τούρακ.
Μέσα σ’ αυτό το σπίτι, όπως γράφει η εφημερίδα «The Age», ο ομογενής έζησε όλο κι όλο έξι μέρες και την έβδομη μέρα έφυγε για την Ευρώπη. Το τεράστιο και πολυτελέστατο σπίτι του έμεινε άδειο για πάνω από τρία χρόνια και τώρα πωλείται.
Πιθανολογείται ότι η πώληση του θα αποφέρει στον ιδιοκτήτη του πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας, δηλαδή περίπου 23 εκατομμύρια ευρώ. Αν όντως πωληθεί σε αυτή την τιμή, τότε θα περάσει στην ιστορία ως το πιο ακριβό σπίτι της Βικτόριας.
Το ρεκόρ μέχρι σήμερα κατέχει ένα σπίτι που πουλήθηκε στο παραθαλάσσιο Πόρτσι, έναντι 26 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε πάλι Έλληνας.
Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα της εφημερίδας «The Age» ο Χάρης Σταμούλης φέρεται να είχε καταβάλει πέρσι το ποσό των 25 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων, για την εξασφάλιση της πρώην οικίας της οικογένειας Μπέιλιου, στο αριστοκρατικό Toorak. Όσο για την έπαυλη του κ. Βασιλειάδη, αυτή έχει 22 δωμάτια, δικό της θεατράκι, γυμναστήριο, πισίνα και καταπληκτικούς κήπους.


www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου