Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Αγωγή και Προστασία παιδιών και εφήβων»

Είναι γεγονός πως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το διαδίκτυο έχουν καθιερωθεί στο πνεύμα όλων μας σαν σημαντικές πηγές πληροφόρησης. Πέραν όμως αυτού η συνεχής ενασχόληση με το διαδίκτυο ελλοχεύει πραγματικούς κινδύνους κυρίως για ένα ανυποψίαστο παιδί.

Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα που έχει το διαδίκτυο και οι διάφοροι τρόποι επικοινωνίας που μπορούν να γίνουν μέσω αυτού.

Δε θα πρέπει να αγνοούμε είναι πως η φύση του διαδικτύου είναι τέτοια που ελκύει τα παιδιά. Το γεγονός ότι με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να επισκεφθούν τόσα ελκυστικά πράγματα και να επικοινωνούν με φίλους τους, ικανοποιεί το φυσιολογικό για την ηλικία τους αυθορμητισμό, την περιέργεια και την ανάγκη τους για άμεση ανταπόκριση και ικανοποίηση.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος της Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών Αιτωλοακαρνανίας και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας, πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα «Ασφαλές Διαδίκτυο: Αγωγή και Προστασία παιδιών και εφήβων» στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου.

Μεταξύ των ομιλητών και ο ψυχολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας, Βασίλης Σταμάτης, ο οποίος αναπτύσσει το θέμα των «συναισθηματικών δυσκολιών των παιδιών και των εφήβων λόγω της υπερβολικής χρήσης του Διαδικτύου».

Πέραν του κ. Σταμάτη ομιλίες πραγματοποιούν η παιδοψυχίατρος και πρώην Επιμελήτρια Παιδοψυχιατρικής Μονάδας της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αναστασία Σταθοπούλου, με θέμα «Διαδίκτυο και επιπτώσεις στην ανάπτυξη του παιδιού και εφήβου», αλλά και η φιλόλογος Ειδικής Αγωγής, Ιωάννα Κολαΐτη, που επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα «Διαδίκτυο: ένα εργαλείο μάθησης;»


www.lepanto-rtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου