Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Ρώμη για την οσιοποίηση του Ιωάννη Παύλου Β'


H πλατεία του Αγίου Πέτρου και η Βασιλική θα είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων
H πλατεία του Αγίου Πέτρου και η Βασιλική θα είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων   (Φωτογραφία:  Reuters)

Ρώμη
Πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες αναμένονται στη Ρώμη την Κυριακή για την επίσημη τελετή οσιοποίησης του προηγούμενου Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, το προτελευταίο βήμα για την πλήρη αγιοποίηση του Ποντίφικα που εκδήμησε το 2006.

Η μορφή του Ιωάννη Παύλου Β' κυριαρχεί στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας με αφίσες να βρίσκονται παντού στην πόλη, ενώ σε κεντρικά σημεία στήνονται γιγαντο-οθόνες που θα αναμεταδώσουν την τελετή.

Οι επίσημες προετοιμασίες ξεκίνησαν την Παρασκευή, όταν ο ανοίχτηκε τύμβος του Ιωάννη Παύλου για να μεταφερθεί το σφραγισμένο φέτερο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου θα τεθεί σε προσκύνημα από την Κυριακή.

Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου θα παρευρεθούν μέλη συνολικά 87 επίσημων αποστολών, ανάμεσά τους ηγέτες 16 χωρών. Το μάρμαρο που σφράγιζε τον τύμβο θα σταλεί στην Κρακοβία για να τοποθετηθεί σε εκκλησία που θα αφιερωθεί στον -Πολωνό- όσιο.

Ο δρόμος για την οσιοποίηση άνοιξε με την απόδοση ενός θαύματος στον Ιωάννη Παύλο Β', αλλά για να γίνει άγιος θα πρέπει να αναγνωριστεί και δεύτερο θαύμα. Κανονικά, πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 50 χρόνια από το θάνατο κάποιου για να αγιοποιηθεί από την Καθολική Εκκλησία, αλλά για τον Ιωάννη Παύλο Β' οι διαδικασίες προχωρούν αρκετά γρήγορα.

Το θαύμα που έχει αποδοθεί στον προηγούμενο Ποντίφικα αφορά τη θεραπεία της Γαλλίδας καλόγριας Μαρί Σιμόν Πιερ, η οποία έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον.

Η καλόγρια προσευχήθηκε στη μνήμη του Πάπα Ιωάννη Παύλου (ο οποίος επίσης έπασχε από Πάρκινσον) δύο μήνες μετά το θάνατό του, και όπως δηλώνει ξαναγεννήθηκε, θεραπεύτηκε από τη νόσο και μπόρεσε ξανά περπατήσει, να γράψει και να οδηγήσει.


www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου