Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΤΟ "ΕΞΥΠΝΟ" ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ



1626846Η Κίνα προσπαθεί να αλλάξει -και πάλι- τα σύνορα της με τη Ρωσία. Εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Συνόρων, του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ασφαλείας, δήλωσαν ότι, στις 13 και 14 Απριλίου, κινεζικά πλοία και σκάφη, διενεργούσαν βυθοκόρηση στο 146ο χιλιόμετρο του ποταμού Ussuri.
Οι ίδιες εργασίες διεξήχθησαν στις 17 Απριλίου, στην περιοχή του 215ου χιλιομέτρου του ίδιου ποταμού, στο Khabarovsk της Ρωσίας.

Τα κινεζικά σκάφη εκφόρτωσαν  χώματα, σε άλλα σημεία του ποταμού, τα οποία μπορούν, επίσης, να αλλάξουν την κοίτη του ποταμού, στα σύνορα, όπως αποκάλυψε Ρώσος αξιωματούχος.

Οι παραπάνω δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας, η οποία παραβίασε την διακυβερνητική συμφωνία των συνόρων, μεταξύ των δύο χωρών.

Οι εκθέσεις αυτές φθάνουν από την Άπω Ανατολή της Ρωσίας σε τακτική βάση, σχεδόν κάθε χρόνο. Κάθε φορά, όταν αυτό συμβαίνει, η Ρωσία ζητάει εξηγήσεις, αλλά η Κίνα αφήνει αναπάντητα τα ερωτήματα.

Η Μόσχα παρέδωσε τα νησιά κοντά στον ποταμό Amur, στην πόλη Khabarovsk, υπό τον έλεγχο της Κίνας, σε μία προσπάθεια για την επίλυση της εδαφικής διαφοράς με την Ουράνια Αυτοκρατορία, μια για πάντα.
Η Κίνα δεν έχει θέσει καμία εδαφική αξίωση, προς τη Ρωσία, ακόμα, αλλά ακριβώς έτσι συμβαίνει όταν μία χώρα προσπαθεί να πετύχει κάποιους σκοπούς, με έξυπνο τρόπο.
Πρόκειται, μήπως, για κάποιο σχέδιο της Κίνας; Εάν ναι, τότε αυτό σημαίνει ότι το Πεκίνο δεν πρόκειται να ξεχάσει το ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα του εδάφους, το οποίο έχασε, ως αποτέλεσμα των αθέμιτων συμφωνιών με την τσαρική Ρωσία.
Να δούμε ποια θα είναι και η απάντηση της Ρωσίας, βέβαια...


www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου