Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Με βασικό στόχο «να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία», οργανώνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Βιβλιοθήκες όλης της χώρας στο πλαίσιο μελέτης που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Πιο συγκεκριμένα, το Ίδρυμα με δωρεά του προς τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library στηρίζει την εκπόνηση μελέτης για την αναλυτική περιγραφή της τρέχουσας κατάστασης των Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών και την κατάρτιση σχεδίου και προτάσεων δράσης για τη βελτίωσή τους.

Στη Ναύπακτο αυτές οι συναντήσεις πραγματοποιούνται το διήμερο 28 και 29 Απριλίου, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Ναυπάκτου.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, σε συνεργασία με την εταιρεία Future Library έχει την ευθύνη της διοργάνωσης σε επίπεδο Περιφέρειας. Στην πρώτη συνάντηση, συμμετέχει στοχευμένη ομάδα μελών της τοπικής κοινωνίας, μεταξύ των οποίων ένας μαθητής λυκείου, ένας φοιτητής, ένας καλλιτέχνης, ένας εθελοντής, ένας άνεργος, ένα μέλος της βιβλιοθήκης, ένας έμπορος και άλλοι.

Στη δεύτερη συνάντηση, συμμετέχουν βιβλιοθηκονόμοι και εκπρόσωποι από τις Βιβλιοθήκες Πάτρας, Πύργου, Αιγίου, Δήμου Δ. Αχαΐας, Αγρινίου, Λευκάδας, Αργοστολίου, Ληξουρίου, Ζακύνθου και Καρπενησίου.

Το εγχείρημα έχει ως όραμα όραμα οι Βιβλιοθήκες να μην γίνονται μουσεία βιβλίων αλλά χώροι που προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες στον πολίτη, που αναλαμβάνουν καινοτόμες δράσεις, ενθαρρύνουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων, προωθούν τη διά βίου μάθηση, εκπαιδεύουν στις νέες τεχνολογίες, αγκαλιάζουν εν γένει την τοπική κοινωνία.

www.lepanto-rtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου