Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου
Το κυκλοφοριακό στην πόλη της Ναυπάκτου είναι γεγονός πως είναι ανυπόφορο κυρίως για όσους κινούνται στο κέντρο, ο ποδηλατόδρομος δε λειτουργεί έτσι όπως θα έπρεπε και τα προβλήματα συσσωρεύονται ολοένα και περισσότερο. Ωστόσο υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που εδώ και περίπου δύο χρόνια επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Η ομάδα αυτή δεν είναι άλλη από τα μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου που επιδιώκουν να αντισταθούν στο αυτοκίνητο και να καταστήσουν το ποδήλατο βασικό μέσο μεταφοράς για τις καθημερινές μετακινήσεις. Βασικός σκοπός δεν είναι άλλος από το να αποδείξουν πως η λύση στο επίμαχο ζήτημα για καλύτερη ποιότητα ζωής είναι πρωτίστως η αλλαγή νοοτροπίας.
Την Τετάρτη 13 Απριλίου η ομάδα για πρώτη φορά κλήθηκε να αναδείξει το πρώτο της Διοικητικό Συμβούλιο.

Στη διαδικασία συμμετείχαν τόσο τα ήδη υπάρχοντα μέλη του Ομίλου, αλλά και νέα.
Πρώτος πρόεδρος αναδείχτηκε ο Δημήτρης Παπαδούλας,
Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Ζωργιός
Γενικός Γραμματέας ο Νίκος Σπυρόπουλος
Ταμίας η Χριστίνα Λαβίδα
Και μέλος ο Κώστας Ζέλιος
Αναπληρωματικά μέλη αναδείχτηκαν οι Γιώργος Τρουμπούκης, Κώστας Σιμάκης και Γιάννης Σωτηρόπουλος.
Ενώ, εξελεγκτική Επιτροπή οι Χαράλαμπος Βάκρινος, Γιάννης Καΐνάρης και Γρηγόρης Κυρίτσης.

Μετά τη διαδικασία οι ποδηλάτες με δηλώσεις τους θέλησαν να καλέσουν για ακόμη μία φορά όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στις βόλτες που οργανώνουν κάθε Δευτέρα και Τετάρτη βράδυ και οι οποίες έχουν ως σημείο εκκίνησης το λιμάνι.

Πιο συγκεκριμένα, η διαδρομή περιλαμβάνει το άλσος του Γριμπόβου, τον κεντρικό δρόμο από τη Γέφυρα του Σκα, την οδό Θέρμου έως τις τρίτες εργατικές κατοικίες και στη συνέχεια την παραλία της Παλαιοπαναγιάς προκειμένου να καταλήξουν και πάλι στο σημείο εκκίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός πως ο Ποδηλατικός Όμιλος με παρεμβάσεις του έχει αναδείξει τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλούνται από το κυκλοφοριακό στην Ναύπακτο καταθέτοντας, σύμφωνα και με τα μέλη του, ρεαλιστικές προτάσεις, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον προκειμένου να αλλάξει προς το καλύτερο το τοπίο στην πόλη.


www.lepanto-rtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου