Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Εγγυητής του δανείου των 600.000 ευρώ που πήρε η ΔΕΥΑΝ για την αποπληρωμή του ΦΠΑ για το έργο της αποχέτευσης είναι ο Δήμος Ναυπακτίας, ωστόσο το θέμα πλέον είναι το τι θα γίνει με το ποσό των πρόσθετων εργασιών.

Όσον αφορά βέβαια στις 600.000 ευρώ αυτές θα παρθούν από την Τράπεζα Πειραιώς και θα αποπληρωθούν σε δύο εξαμηνιαίες δόσεις των 300.000, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιχείρησης, Κώστα Σταυρόπουλο.

Στη δική του τοποθέτηση, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Γιάννης Μπουλές, σχολίασε πως στη συνάντηση όλων των αρμόδιων φορέων που έλαβε χώρα στην Πάτρα, δεν αποδέχτηκε ποτέ τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ, ως ποσό των πρόσθετων εργασιών που ζητά ο εργολάβος.

Να ασκήσουμε πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις και να επιχειρήσουμε να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο γι’ αυτές, ζήτησε ο Θωμάς Κοτρωνιάς, ενώ επιστρέφοντας στα του δανείου ο Ανδρέας Κοτσανάς ζήτησε να δοθεί σημασία στα ψιλά γράμματα, τα οποία μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο μέχρι και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Κάνοντας τη σούμα των όσων θα κληθεί να πληρώσει η ΔΕΥΑΝ για όλα, δηλαδή για το ΦΠΑ, για τις πρόσθετες εργασίες, αλλά και για το πρόστιμο που της επιβλήθηκε πρόσφατα, ο Κώστας Καρακώστας ζήτησε από τη δημοτική αρχή να κινηθεί δυναμικά προκειμένου να αποφύγει αυτά που της φόρτωσαν άλλοι, καθώς όλα μαζί βγάζουν στο σύνολό τους περί τα 3 εκατ. ευρώ.

«Θα πληρώσουμε ότι πιστοποιηθεί», σημείωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι έλεγχοι θα γίνουν, κάτι που ωστόσο δεν ικανοποίησε τον επικεφαλής της «Κίνησης Πολιτών», που προέβλεψε ότι αν πάει χαλαρά το θέμα δε θα έρθει η δικαίωση.

Το θέμα τελικώς ψηφίστηκε από το σύνολο των μελών του Σώματος, με το βλέμμα τώρα να πηγαίνει, αρχικά, στο χρόνο ολοκληρωσης των εργασιών, κάτι που θα πρέπει να γίνει μέχρι τον Ιούνιο, και στη συνέχεια στο ποσό των πρόσθετων, που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα το ποιο θα είναι αυτό.

www.lepanto-rtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου