Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο εστάλη στις φυλακές Κορυδαλλού


Ανδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών
Ανδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Σε ελεγχόμενη έκρηξη παγιδευμένου πακέτου που εντοπίστηκε στο Φρουραρχείο των Φυλακών Κορυδαλλού προχώρησαν την Πέμπτη άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Ο φάκελος εντοπίστηκε λίγο μετά τις 13.30 και επειδή κρίθηκε ύποπτος κλήθηκαν αμέσως πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ., ενώ αποκλείστηκε η οδός Σολωμού μπροστά από τις φυλακές.

Ο μηχανισμός ήταν μέσα σε κασετίνα και φάκελο ενώ σχετικά με την συνδεσμολογία, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελούνταν από μαύρη πυρίτιδα, μπαταρία των εννέα βόλτ, μικρές βίδες και μανταλάκι.

Πάνω στο φάκελο υπήρχαν ιταλικά γραμματόσημα και αναγράφονταν με λατινικούς χαρακτήρες στη θέση του αποστολέα μια διεύθυνση από την Ιταλία και στον παραλήπτη το όνομα του διευθυντή των φυλακών και η διεύθυνση του σωφρονιστικού καταστήματος.

Μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν έχουν εξακριβώσει εάν ο φάκελος εστάλη όντως από την Ιταλία και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εστάλη από την Ελλάδα και να χρησιμοποιήθηκαν παραπλανητικά ιταλικά γραμματόσημα και ιταλική ταχυδρομική διεύθυνση.


www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου