Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«Από το να καεί η Ελλάδα, καλύτερα τα ακριβά ελικόπτερα» απαντά ο Χρ.Μαρκογιαννάκης


Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δηλώνει πως θα δώσει όλες τις απαντήσεις στη Βουλή
Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δηλώνει πως θα δώσει όλες τις απαντήσεις στη Βουλή   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Εξηγήσεις για την υπόθεση της ενοικίασης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων το 2009, για την οποία η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, έδωσε μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης ο τέως υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Παραδέχθηκε πως τα ελικόπτερα ενοικιάστηκαν ακριβά, υποστηρίζοντας όμως ότι αυτό συνέβη προκειμένου να μην καεί ολόκληρη η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε πως από την εν λόγω εταιρία ενοικίασης πυροσβεστικών ελικοπτέρων ζητήθηκε εξωφρενική αύξηση στην τιμή και κατόπιν αυτού ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις.

«Κάναμε προσπάθεια για καλύτερη τιμή, αλλά δεν πετύχαμε πολλά. Η εταιρία έλεγε ότι τους χρωστάμε και από προηγούμενες χρονιές. Έτσι, καθυστερήσαμε να κάνουμε συμβάσεις» δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Την ίδια περίοδο, «πήρε φωτιά η Ριτσώνα και ο Υμηττός και από το να καεί ολόκληρη η Ελλάδα, αποφασίσαμε να τα πάρουμε ακριβά. Δεν προλαβαίναμε να κάνουμε κάτι άλλο και δεν υπήρχε εναλλακτική» επισήμανε ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο Χρ.Μαρκογιαννάκης δήλωσε έτοιμος να δώσει όλες τις απαραίτητες απαντήσεις στη Βουλή για να ξεκαθαριστεί το ζήτημα και επισήμανε πως δεν έχει παραγραφεί η υπόθεση και πως ούτε ο ίδιος θα ήθελε να υπάρξει παραγραφή.


www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου