Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Στα ύψη η κόντρα κυβέρνησης-φαρμακοποιών για το «εμπάργκο» στον ΟΠΑΔ


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στα μαχαίρια εξακολουθούν να βρίσκονται κυβέρνηση και φαρμακοποιοί για το θέμα των ασφαλισμένων του Δημοσίου.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα, μιλώντας στον Βήμα 99,5, επιρρίπτει ευθύνες στους φαρμακοποιούς για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο ποσό της οφειλής έχει εξοφληθεί.

«Έχουμε πληρώσει 4.284.000.000 ευρώ στους φαρμακοποιούς όλης της Ελλάδας. Χρωστάμε ακόμη 115 εκατομμύρια ευρώ, μόλις το 6% του συνολικού ποσού» δήλωσε η κ. Δρέττα.

«Είναι απαράδεκτο για ένα μήνα καθυστερήσεων να ταλαιπωρούνται έτσι οι ασφαλισμένοι» πρόσθεσε.

Η ίδια τόνισε ότι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος «έχει ξεπεράσει κάποια όρια» και αρνήθηκε να κάνει διάλογο μαζί του.

Από την πλευρά του ο κ.Λουράντος διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει δοθεί έστω και ένα ευρώ στους φαρμακοποιούς. «Απίστευτο αυτό που λέει. Είναι στη φαντασία της» είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Απριλίου οι φαρμακοποιοί του Πειραιά αποφάσισαν να αναστείλουν το εμπάργκο που είχαν επιβάλει προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ. Από το μεσημέρι της Τετάρτης είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες καταβολής των οφειλών του ΟΠΑΔ προς αυτούς σε αντίθεση με τους φαρμακοποιούς της Αθήνας οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν πάρει ακόμη τα εντάλματα πληρωμής από τις υπηρεσίες του ταμείου.

Αναφερόμενη στους γιατρούς του ΙΚΑ η κ. Δρέττα τόνισε ότι τα ραντεβού που είχαν προγραμματιστεί για Τρίτη και Τετάρτη (ημέρες της 48ωρης απεργίας) θα πραγματοποιηθούν εντός 15 ημερών. Εξήγησε ότι υπάρχουν άδεια ραντεβού σε κάθε γιατρό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι και τόνισε ότι «είναι ψέματα» όσα έχουν ακουστεί για μετάθεση των ραντεβού σε ένα με δύο μήνες από τώρα.

Κινητοποιήσεων συνέχεια

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) να έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, Πέμπτη στα νοσοκομεία της περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά.

Στις 11:00, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.


www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου