Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

"Ο ΟΜΠΑΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ"

Το μέλος του αμερικανικού Κογκρέσσου, Ron Paul, μέσω... αρκετών τηλεοπτικών του εμφανίσεων, εξέφρασε, χθες, την έντονη αντίθεσή του στις επιθέσεις, κατά της Λιβύης, και καθιστώντας σαφές ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπονομεύει την εθνική κυριαρχία παρακάμπτοντας, το Κογκρέσο, και συμμετέχοτας σε παράνομες πράξεις επιθετικότητας.

Ο ίδιος πιστεύει ότι ο Ομπάμα, πήγε στα Ηνωμένα Έθνη, για να ρίξει βόμβες στη Λιβύη, και όχι για συνέδριο.

"Νομίζω ότι πιστεύει, φιλοσοφικά, σε μία παγκόσμια κυβέρνηση", δήλωσε ο Paul.

"Θέλει να μας ωθησει προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν πιστεύω ότι έχει την πεποίθηση ότι η εθνική κυριαρχία έχει καμία αξία. Έτσι λοιπόν, εάν μπορεί να παρακάμψει το Κογκρέσο, θα το κάνει.".

"Αν θέσει στο περιθώριο, το Κογκρέσο, και πάρει την εξουσία από τα Ηνωμένα Έθνη, τότε αυτό ενισχύει ότι δεν είναι μόνος, προς αυτή την κατεύθυνση", προσθέτει.

Και συνεχίζει: "Εάν σκεφτούμε όλες τις προσπάθειες που έκαναν οι ιδρυτές του Κογκρέσου, του πιο σημαντικού οργάνου, είναι οξύμωρο, αλλά τώρα είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τα προνόμιά τους και να τα δώσουν στην εκτελεστική εξουσία και το δικαστικό κλάδο".

Ο Paul κάλεσε, και πάλι, τον αμερικανικό λαό να αναγνωρίσει τη στρατιωτική επιδρομή στη Λιβύη, ως έναν πόλεμο "ευκαιριών".

"Είναι περιττό, είναι λάθος, δεν έχει να κάνει με την εθνική ασφάλεια, δεν έχει να κάνει με την υπεράσπιση αυτής της χώρας", είπε.

"Νομίζω ότι υπάρχει κάτι περισσότερο, από αυτό που φαίνεται. Αυτό μπορεί να τους καλύπτει. Μπορεί να είναι ότι το πετρέλαιο. Όπως δεν πήγαμε στη Ρουάντα, για ανθρωπιστικούς λόγους, έτσι είμαι σίγουρος ότι το πετρέλαιο είναι η πραγματική αιτία της εισβολής στη Λιβύη".


www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου