Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

«Φιλί ζωής» από τον «Τόρο» στην Εθνική

Με γκολ του Βασίλη Τοροσίδη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου πέρασε νικηφόρα από το «Τα Κάλι», επικρατώντας με 1-0 της Μάλτας, για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2012.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση, ωστόσο, έστω και με αυτόν τον… ψυχοβγαλτικό τρόπο, πέτυχε το ζητούμενο, που δεν ήταν άλλο από τη νίκη.

Mάλιστα, με το σημερινό τρίποντο, η ομάδα του Σάντος πέρασε στην κορυφή του 2ου ομίλου, καθώς εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» της Γεωργίας, η οποία νωρίτερα επικράτησε με 1-0 στην Τιφλίδα της μέχρι σήμερα πρωτοπόρου Κροατίας.

Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η ομάδα μας, καθώς αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Δοκάρι στο 55' είχε ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

O αγώνας


Ο Φερνάντος Σάντος παρέταξε την ομάδα μας με φουλ επιθετικό σχήμα (4-2-3-1), με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, τον Τζαβέλλα αριστερά, τον Τοροσίδη δεξιά και τον Παπαδόπουλο με τον Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Καραγκούνης και Κατσουράνης. Οι Νίνης και Σαμαράς ξεκίνησαν στο αριστερό και στο δεξιό άκρο της επίθεσης, με τον Λυμπερόπουλο να βρίσκεται σε ρόλο επιτελικού χαφ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σαλπιγγίδη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο πρώτο ημίχρονο είχε την κατοχή της μπάλας, με σχετικά καλή κυκλοφορία, αλλά μέχρι εκεί.

Η ομάδα μας υστερούσε στην τελική πάσα, και σε συνδυασμό με την πολυπρόσωπη άμυνα των Μαλτέζων κατάφερε να απειλήσει την εστία του Χάμπερ στο πρώτο μερος μόλις μία φορά, με ένα διαγώνιο σουτ του Βασίλη Τοροσίδη, που κατέληξε άουτ.

Στο β’ ημίχρονο, η Eθνική μας παρουσίασε σαφώς καλύτερο πρόσωπο και έφθασε δύο φορές μία… ανάσα από το 1-0.

Αρχικά στο 54΄, όταν ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά, βλέποντας τον Χάμπερ να αποκρούει και ένα λεπτό αργότερα με νέα κεφαλιά του Λυμπερόπουλου, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Μάλτας.

Βλέποντας τον χρόνο να κυλάει και το γκολ να μην έρχεται, ο Σάντος αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το plan b: Μέσα ο Φετφατζίδης αντί Σαλπιγγίδη και στο 70' Μήτρογλου αντί Λυμπερόπουλου, αλλάζοντας το 4-2-3-1 σε 4-4-2. Μάλιστα, στο 80’, πέρασε στο ματς τον Κονέ, παίζοντάς τα όλα για όλα.

Εντούτοις, παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Πορτογάλου τεχνικού, η ομάδα μας αρκούνταν στην πίεση, μην μπορώντας να διασπάσει την αμυντική λειτουργία της Μάλτας.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Βασίλης Τοροσίδης έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για την ομάδα μας.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο «Τόρο» με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χάμπερ, χαρίζοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Κίτρινες: Κοέν-Τζαβέλλας, Τοροσίδης

Κόκκινες: Παπασταθόπουλος

Μάλτα (Τζον Μπούτιγκιεγκ):
Χάμπερ, Καρουάνα (46' λ.τ. Πέις), Μάμο, Σκιμπέρας, Αγκιούς, Χάτσινσον, Μπογκντάνοβιτς, Μπρίφα, Μίφσουντ, Μπαζάντα (78' Φένεχ), Τσεμπρί(91' Κοέν)

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Τζαβέλλας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος (70' Μήτρογλου), Νίνης, Σαλπιγγίδης (62' Φετφατζίδης)

Η βαθμολογία του 6ου Ομίλου
Ελλάδα 11
Κροατία 10
Γεωργία 9
Ισραήλ 7
Λετονία 4
Μάλτα 0
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:
Φερνάντο Σάντος: «Το παιχνίδι είναι δύσκολο όταν παίζεις με αντίπαλο που βάζει 8-9 παίκτες πίσω από την μπάλα. Για να κερδίσεις τέτοια ματς πρέπει να έχεις ηρεμία και ταχύτητα στο παιχνίδι σου, όμως εμείς δεν είχαμε τίποτα από τα δύο.

Είχαμε 15-20 λεπτά που παίξαμε καλό ποδόσφαιρου και που χάσαμε ευκαιρίες, όπως το τετ α τετ του Σαλπιγγίδη, αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε κάποιο γκολ. Στη συνέχεια πέσαμε πάλι και ο αντίπαλος μας δημιούργησε προβλήματα στις αντεπιθέσεις. Καταφέραμε να νικήσουμε χάρη στην καρδιά που δείξαμε κυρίως, αλλά και το καθαρό μυαλό. Ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο για εμάς, συγχαρητήρια στα παιδιά.

Είχα προειδοποιήσει ότι η Μάλτα είναι μια πολύ καλή ομάδα που τρέχει και πιέζει πολύ με τρεις ποδοσφαιριστές επικίνδυνους στην αντεπίθεση. Στο πρώτο μέρος είχαμε κατοχή αλλά δεν δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ. Στο δεύτερο δείξαμε ότι θέλουμε τη νίκη σε αντίθεση με τον αντίπαλο που βολευόταν με την ισοπαλία και για αυτό είδαμε τέτοιο ματς.

Το γεγονός ότι η Κροατία έχασε, περιπλέκει τον όμιλο, αλλά για εμάς ήταν θετικό γιατί κι είχαμε κάνει γκέλα στην πρεμιέρα. Ξέραμε αυτό το αποτέλεσμα και αυτό ίσως μας έβαλε περισσότερο άγχος στο δικό μας παιχνίδι».


www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου