Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

"Καμίνι" η χώρα το Σαββατοκύριακο

Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και την Τρίτη


"Καμίνι" η χώρα το Σαββατοκύριακο Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και την Τρίτη

Ζεστός θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά να κυμαίνεται στους 40 βαθμούς Κελσίου και τις υπεριώδεις ακτίνες να βρίσκονται στο υψηλότερη επίπεδο. Το εθνικό αστεροσκοπείο προειδοποιεί τους λουόμενους για το Σάββατο και την Κυριακή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς τιμή του Δείκτη UV κατά τις μεσημεριανές ώρες θα φτάσει στο υψηλότερη σημείο της κλίμακας.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι  αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν  μεταβλητοί 3  με 4  Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου και στα παράκτια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι  γενικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι  γενικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να βρέξει σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου και πιθανώς τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 βαθμούς Κελσίου και στα νότια 40 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι  αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Μόνο της μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και πιθανόν στα ορεινά τις υπόλοιπης βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ και στα πελάγη βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρα μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στους 40 βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα θα σημειωθεί ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ και στα πελάγη βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου