Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Πορνεία και τριτοκοσμικές συνθήκες στο κέντρο

AIDS, ηπατίτιδα και άλλα σεξουαλικά μεταδοδίμενα νοσήματα "μαστίζουν" τις πόρνες που "βγαίνουν κατά εκατοντάδες στην περιοχή της Ομόνοιας μόλις αρχίζει να σουρουπώνει", ενώ η επιθετική φυματίωση έχει χτυπήσει μεγάλο αριθμό κυρίως αλλοδαπών

Το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να θωρακίσει τον πληθυσμό του ιστορικού κέντρου της Αθήνας από επιδημίες, σε συνεργασία και με άλλους φορείς.
Το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να θωρακίσει τον πληθυσμό του ιστορικού κέντρου της Αθήνας από επιδημίες, σε συνεργασία και με άλλους φορείς.
Χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης κινδυνεύει να πάρει η κατάσταση που αντιμετωπίζει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και άλλες περιοχές της Αττικής, όπως περιγράφεται από τους αρμόδιος φορείς και την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων.
Ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλης Τιμοσίδης ήταν παραπάνω από σαφής, μιλώντας στην διακομματική επιτροπή της Βουλής για τη μελέτη και αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.
"Ναρκομανείς αλλά κυρίως ιερόδουλες σε μικρές ηλικίες βγαίνουν κατά εκατοντάδες στην περιοχή της Ομόνοιας μόλις αρχίζει να σουρουπώνει και το πρόβλημα αυτό αποτελεί για εμάς κεντρικό ζήτημα ... Το θέμα δεν είναι να διώξουμε από εκεί τους μετανάστες και να τους πάμε παραδίπλα", είπε ο υφυπουργός, αλλά να βρούμε λύσεις.
"Με τις κινητές Μονάδες του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουμε βρει ότι υπάρχει αύξηση του AIDS και της Ηπατίτιδας C και Β. Διαπιστώσαμε κρούσματα φυματίωσης το τελευταίο διάστημα επιθετικής μορφής και οργανωμένα σχεδιάζουμε την αντιμετώπιση του προβλήματος".
Τα Προγράμματα Δρόμου από το προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ αφορούν ειδικό επιστημονικό προσωπικό που επισκέπτεται κεντρικά σημεία στα οποία συχνάζουν πολλοί παράνομοι μετανάστες και φαίνεται πως κερδίζουν σταδιακά την εμπιστοσύνη τους. Το Κέντρο συνεργάζεται και με Μη κυβερνητικές Οργανώσεις.
Ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το μεταναστευτικό Μανώλης Στρατάκης ζήτησε να ενταθεί η συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων καθώς "η περιοχή από την Ομόνοια ως τη Βάθη είναι γεμάτη με φαινόμενα χρήσης ναρκωτικών και trafficking και οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι, ιδίως για νέους που προερχόμενοι από την περιφέρεια επισκέπτονται εκείνες τις περιοχές".


www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου