Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Φονική έκρηξη σε τέμενος κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του αδελφού του Καρζάι

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Κανταχάρ, Αφγανιστάν
Έκρηξη σημειώθηκε μέσα σε τέμενος στην πόλη Κανταχάρ στο Αφγανιστάν, την ώρα που γινόταν μία τελετή μνήμης για τον αδελφό του Αφγανού προέδρου, Αχμαντ Ουαλί Καρζάι, που δολοφονήθηκε από τον σωματοφύλακά του. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου κληρικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο Αχμάντ Ουαλί Καρζάι, ετεροθαλής αδελφός του Χαμίντ Καρζάι και επικεφαλής του Επαρχιακού Συμβουλίου της Κανταχάρ, δολοφονήθηκε την Τρίτη μέσα στο σπίτι του, από τα πυρά σωματοφύλακά του.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, μιλώντας για ένα από τα μεγαλύτερα «επιτεύγματά» τους σε δέκα χρόνια πολέμου.

Ο Ουαλί Καρζάι φέρεται να ήταν ένας πολέμαρχος βουτηγμένος στη διαφθορά, ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στο Αφγανιστάν, με προσωπική παραστρατιωτική δύναμη στη διάθεσή του.

Στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι ήταν και έμμισθος συνεργάτης της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CΙΑ).

Το τηλεοπτικό δίκτυο Tolo TV μετέδωσε ότι σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη κοντά στο τέμενος, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.


www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου