Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΥΟΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Μεταξύ των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης του Συμβουλίου περιλαμβανόταν και οι αναμορφώσεις του προϋπολογισμού του Δήμου του τρέχοντος οικονομικού έτους που τελικώς εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία. Οι αντιδράσεις βέβαια από την πλευρά της αντιπολίτευσης δεν άργησαν να εκφραστούν μιας και κατηγορήθηκε η Δημοτική Αρχή τόσο από το Θανάση Παπαθανάση όσο και από τον Ανδρέα Κοτσανά ότι ένα μόλις μήνα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού γίνονται αλλαγές με κατατμήσεις στις οποίες μάλιστα διέκριναν σκοπιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Κοτσανάς αφού διευκρίνισε πως η ψήφος της παράταξής του θα πάει μόνο σε όσα προβλέπονται και αφορούν σε εισφορές, μισθοδοσίες και υπερωρίες των υπαλλήλων του Δήμου εξέφρασε την απορία του για την απουσία του Διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών από τη Συνεδρίαση. Χαρακτήρισε στη συνέχεια την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ως αναμόρφωση «μαμούθ», καθώς διαπίστωσε πως σε αυτόν περιλαμβάνονται 19 νέοι κωδικοί, ενώ έκανε λόγο για καθαρή παραμόρφωσή του. «Ανοίγετε βιομηχανία αναθέσεων», σημείωσε, επισημαίνοντας συγκεκριμένα ποσά, όπως οι 15.000 ευρώ που προβλέπονται για αναλώσιμα, οι 6.000 για την κινητή τηλεφωνία, αλλά και το συνολικό ποσό των 18.000 ευρώ που προβλέπεται για την κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για μεγάλη κατάτμηση των προμηθειών και των εργασιών μίλησε και ο Θανάσης Παπαθανάσης που και αυτός διερωτήθηκε για το «τεράστιο» όπως το χαρακτήρισε ποσό της κάλυψης των συνεδριάσεων, δηλώνοντας ωστόσο πως θα υπερψηφίσει μόνο όσα αφορούν στους υπαλλήλους.

«Άγνοια και εμμονή» καταλόγισε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, στον Θανάση Παπαθανάση που σημείωσε πως η αναμόρφωση του προϋπολογισμού γίνεται προκειμένου να υπάρξει προσαρμογή στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει. Πέραν όμως αυτού, άφησε αιχμές κατά του Παπαθανάση για τη σύμβαση της ελεγχόμενης στάθμευσης που είχε υπογράψει ως Δήμαρχος Ναυπάκτου.

Αναλυτικότερα, δήλωσε πως η παρούσα Δημοτική Αρχή κλήθηκε να περάσει στον προϋπολογισμό τα όσα απαράδεκτα είχαν υπογραφεί από τον τότε Δήμο και προβλεπόταν στην εν λόγω σύμβαση.

Λόγο για επείγουσες ανάγκες που προέκυψαν και επέβαλαν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, έκανε ο εισηγητής του θέματος, Κώστας Σταυρόπουλος, που θέλησε να διευκρινίσει πως βασικός στόχος είναι να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση από τα περυσινά ποσά που εισπράχθηκαν και δαπανήθηκαν.


www.lepanto-rtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου