Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ZOUGLA.GR


Αποτελέσματα Διαδικτυακής ψηφοφορίας από τη zougla.gr

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010, 17:54


Μία στροφή των πολιτών προς συντηρητικότερες θέσεις, μία σαφή τάση κάλυψης της διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την αδυναμία του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ (και για εσωτερικούς λόγους) να πιστωθούν την λαϊκή δυσαρέσκεια καταγράφει η 28η κατά σειρά Διαδικτυακή Ψηφοφορία από την «zougla.gr», ένα μήνα πριν από τη διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ανακάμπτουν κάπως οι Οικολόγοι Πράσινοι ,οι οποίοι επανέρχονται μετά από καιρό στην τροχιά γύρω από το καταλυτικό 3%, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη επιμένει να καταδεικνύει, πως η αποχώρηση της από τον Συνασπισμό επιδρά αρνητικά και αποφασιστικά στην μελλοντική πορεία της Κουμουνδούρου.

Οι συνολικά 7.370 ψηφοφόροι, οι οποίοι συμμετείχαν στην Διαδικτυακή Ψηφοφορία, τοποθετήθηκαν επί τριών πολιτικών ενοτήτων που απασχολούν την επικαιρότητα:

Α) Τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου

Β) Την συνολική άποψη τους για το πολιτικό σκηνικό ως προς την πρόθεση ψήφου και την καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Γ) Το οικονομικό κλίμα

Αυτοδιοικητικές Εκλογές


Διάγραμμα 1

Ερ: Θα προσέλθετε να ψηφίσετε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές στις 7 Νοεμβρίου;

Αιφνιδιάζει το ποσοστό των ψηφισάντων στην Διαδικτυακή Ψηφοφορία, οι οποίοι δηλώνουν πως θα προσέλθουν να ψηφίσουν στις εκλογές του Νοεμβρίου. Το 77,4% των πολιτών, που είναι αποφασισμένοι να συμμετέχουν στην διαδικασία των Αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι εξαιρετικά μεγάλο, αν συνυπολογίσει κανείς τον χαρακτήρα των εκλογών, την «χαλαρότητα» της ψήφου σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, αλλά και την γενική τάση «αναχωρητισμού», που διέπει την Κοινωνία. Μία τάση, η οποία επί παραδείγματι έγινε σαφής στις προηγούμενες Ευρωεκλογές.

Ενδεχομένως η τάση συμμετοχής, που καταδεικνύεται, να σημαίνει πως οι πολίτες δράττουν την ευκαιρία να καταθέσουν μια ψήφο διαμαρτυρίας τους ως προς το πολιτικό κλίμα που επικρατεί, από την στιγμή, μάλιστα, που το σύνολο σχεδόν της Αντιπολίτευσης έχει «πολιτικοποιήσει» την αναμέτρηση αυτή δια του Μνημονίου με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Διάγραμμα 2

Ερ: Θεωρείτε τις Αυτοδιοικητικές εκλογές ως μέσο διαμαρτυρίας για τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης;

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση έχει απόλυτη σχέση με το προηγούμενο ερώτημα. Τελικά η πλειοψηφία θεωρεί πως οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι μία ευκαιρία κατάθεσης διαμαρτυρίας με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την κυβερνώσα παράταξη.



Διάγραμμα 3

Ερ: Θεωρείτε πως στις Αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να κατατεθεί από τον ψηφοφόρο η θέση του έναντι του Μνημονίου;

Τα πράγματα γίνονται πιο σαφή με τις απαντήσεις που δόθηκαν σε αυτό το ερώτημα. Με τα ίδια σχεδόν ποσοστά με την προηγούμενη ερώτηση, οι συμμετέχοντες ψηφοφόροι σε αυτήν την Διαδικτυακή Ψηφοφορία επιλέγουν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές ,για να καταθέσουν την αρνητική ή την θετική ψήφο τους έναντι του Μνημονίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου