Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Δώσαμε νόημα στα σκουπίδια

Με σύνθημα: «Δώσε νόημα στα σκουπίδια. Τίποτα δεν πάει χαμένο» το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, το ραδιόφωνο Lepanto 101,4, σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ 100,3 πραγματοποίησε ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Η Ναυπακτία έδωσε τη δική της απάντηση πως όχι απλά μπορούμε, αλλά και θέλουμε!
Τόπος συνάντησης ήταν η παραλία του Γριμπόβου, και συγκεκριμένα ο χώρος πλησίον του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών. Από τις 8 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι άνθρωποι του σταθμού μας, σε συνεργασία με τον δήμο Ναυπάκτου και το Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της περιοχής, συνέλλεξαν τις προς ανακύκλωση συσκευές σε κοντέινερ που βρίσκονταν στο σημείο από την Εταιρεία Ανακύκλωσης Συσκευών.
Παρόντες στην προσπάθεια εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και πολλοί φορείς της πόλης και όχι μόνο. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία δεκάδων μικρών μαθητών που έδωσαν το δικό τους στίγμα στην προσπάθεια.

Εκτυπωτές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μελάνια, κινητά, πολυμηχανήματα, φορτιστές, ψυγεία, ηλεκτρικά σίδερα, καθώς και ηλεκτρικές συσκευές, ήταν μόνο μερικά από τα εκατοντάδες αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν από τους Ναυπάκτιους με μοναδικό στόχο την άμεση ανακύκλωσή τους.

Η ανταπόκριση του κόσμου κρίθηκε ως ιδιαιτέρως συγκινητική, γεγονός που καταμαρτυρά πως εκεί που η πολιτεία καταγράφει κενά, η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να τα αναπληρώσει μεγαλειωδώς

Αξίζει να σημειώσουμε πως μετά το πέρας της προσπάθειας, κληρώθηκαν δώρα προσφορά του καταστήματος «Καλλίνικος Euronics» που μοιράστηκαν σε 10 τυχερούς που κατά τη διάρκεια της ημέρας είχαν παραδώσει τις συσκευές τους προς ανακύκλωση. 
 
 
 
www.lepanto-rtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου