Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

«Λογικές» οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, λέει η κυβέρνηση







Λογικές «στο πλαίσιο εξορθολογισμού των χρεώσεων» χαρακτήρισε τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Αναφερόμενος στην αύξηση κατά 13,7% στα τιμολόγια των χαμηλών χρεώσεων, είπε ότι αυτό αφορά εξοχικές και κλειστές κατοικίες, καθώς και κατοικίες, οι οποίες «ανοίγουν» κάποιες εβδομάδες τον χρόνο.

Ακόμη, επισήμανε ότι «γίνονται και μειώσεις, αλλά δεν τις ακούμε» και πρόσθεσε ότι με τα μέτρα αντιρρόπησης που παίρνει η κυβέρνηση, 1.200.000 οικιακοί πελάτες θα έχουν μειώσεις έως και 20% μέσω του κοινωνικού τιμολογίου, αν και θα σημειωθούν αυξήσεις 2%, ενώ 1.000.000 μικρές επιχειρήσεις θα έχουν μειώσεις από 5% έως 18%.

Απαντώντας σε επισήμανση για τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση σε ανάλογες αυξήσεις της ΔΕΗ, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «και στο απαραίτητο αυτό μέτρο (των αυξήσεων) υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη».

Δήλωση Καρατζαφέρη

Αδιανόητη χαρακτήρισε την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας να γίνονται τέτοιες αυξήσεις και πρότεινε η κατανάλωση μέχρι 100 κιλοβάτ να είναι δωρεάν, ώστε να εξυπηρετήσουν, όπως είπε, τον αδύναμο πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου